Je tuin inrichten is eigenlijk heel eenvoudig. Wel is het slim om hier van te voren goed over na te denken. Wij gaan je hierbij helpen. Hieronder lees je do’s en don’ts die jou op weg helpen bij het inrichten van jouw tuin.

tips tuin inrichten

Do: kies tuinplanten voor elk seizoen

Van je tuin wil je heel het jaar genieten. Daarom is het verstandig om energie te steken in het ontwerpen van je tuin. Veel bloemen bloeien alleen in de lente en zomer waardoor de tuin er in de winter kaal uit kan zien. Zorg daarom voor een juiste combinatie van groenblijvende tuinplanten, siergrassen en struiken. Varieer met vaste tuinplanten en bloemen die verschillende bloeimaanden hebben. Ook kan het helpen om gebruik te maken van langbloeiers. Hierdoor zorg je ervoor dat er het hele jaar iets te beleven is in de tuin.

Don't: opbergruimte vergeten

Een opgeruimde tuin, is een mooie tuin. Het is daarom belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren. Als je voldoende ruimte hebt, is een schuurtje handig om spullen in op te bergen. Is je tuin iets kleiner? Dan komt de creativiteit om de hoek kijken. Tuinmeubels met opbergruimte is een ideale oplossing. Deze ruimte is al aanwezig, dus dan kun je er beter nuttig gebruik van maken.

Do: comfortabele tuinmeubels kiezen boven styling

Met een terrasoverkapping kun je in de lente, zomer, herfst én winter in de tuin genieten. In de lente en zomer kan het zonlicht erg fel zijn. Met zonwering zit je ook dan comfortabel buiten.

Voor welke tuinmeubels kies je? De keuze is namelijk groot. Allereerst is het belangrijk om te kiezen wat je mooi vindt. Probeer je hier echter niet op blind te staren. Uiteindelijk wil je heerlijk ontspannen en comfortabele meubels zijn hierbij erg belangrijk. Zorg dus voor een combinatie van mooie én lekker zittende meubels.

Hou ook rekening met de functie van de tuinkamer. Wil je de overkapping gebruiken om te relaxen? Dan is een loungeset de juiste keuze. Organiseer jij vaak etentjes met je vrienden? Zorg dan voor voldoende zitgelegenheden door een tafel met stoelen neer te zetten. Gelukkig heb je tegenwoordig steeds meer comfortabele eetstoelen. Ideaal voor kleinere overkappingen waar geen ruimte is voor een loungeset én een eettafel.

Meer inspiratie? Bekijk hier ons Pinterestbord.