zomerbarbecue

Bij een zwoele zomeravond mag een barbecue niet ontbreken. In dit artikel delen wij alle tips die je nodig hebt om je zomerbarbecue te laten slagen.

1. Plaats je barbecue tactisch

Welke temperatuur het ook is, de volgende regel geldt altijd: plaats je barbecue uit de wind. Door koude lucht gaart het vlees op je barbecue namelijk minder snel. Bovendien voorkom je daarmee ook dat je zelf in de rooklucht van de barbecue zit. Heb je een terrasoverkapping? Plaats je barbecue hier dan nooit onder. Kies een stabiele ondergrond op een veilige afstand van je overkapping. Vanuit je overkapping houd je gemakkelijk een oogje in het zeil.

2. Kou? Niet bij jou!

Ook in de zomer kan het weer onverwacht omslaan. Wil je voorkomen dat jij en je gasten bibberend een stukje vlees aan moeten snijden? Met de juiste voorbereidingen zit je er altijd warm bij. Zet bijvoorbeeld een vuurkorf in je tuin, monteer een terrasverwarmer aan de muur of leg plaids over de stoelen waar je gasten zich mee op kunnen warmen. Knus en comfortabel! Ben jij de braadmeester? Pas dan op met handschoenen van synthetische materialen en maak altijd gebruik van je barbecuetang. 

3. Licht in de duisternis

Hoewel het op zomeravonden nog lang licht is, brengt wat extra verlichting altijd sfeer. Plaats fakkels in je tuin, zet kaarsjes op tafel of hang een kleurrijk lichtsnoer in de boom. Wanneer je een overkapping hebt, is ingebouwde LED verlichting ook een goede optie. Dat is niet alleen gezellig, maar ook functioneel; je wilt natuurlijk wel weten of het vlees op je bord gaar is.

Zomers genieten

4. Zomers genieten

Alle voorbereidingen klaar? Eten maar! Kies naast de klassiekers, zoals hamburgers en worstjes, ook eens voor minder voor de hand liggende opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde puntpaprika’s, warmgerookte zalm of gepofte zoete aardappels op je barbecue? Een zomerbarbecue vraagt daarnaast om frisse smaken. Maak een lekkere fruitsalade of gril ananasschijven op je barbecue. Een bol ijs erbij en je hebt de perfecte afsluiter van je barbecue!