Retourneren van goederen of producten


U heeft het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de producten, aan te geven dat u van de aankoop af wenst te zien. Vervolgens heeft u nogmaals 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Zorg er daarbij wel voor dat de producten voor zover redelijkerwijs mogelijk in oorspronkelijke staat en onbeschadigd zijn. U bent namelijk aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na retournering, ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug en betaalt u enkel €60 retourkosten indien Tuinmaximaal de goederen dient op te komen halen. De directe kosten voor het terugzenden van de goederen komen namelijk voor uw eigen rekening. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Het retouradres is: Tuinmaximaal, Rooijakkersstraat 8, 5652 BB Eindhoven, Nederland.
Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, kunt u online het herroepingsformulier invullen. Kijk hier welk formulier voor u geldt. Ook kunt u gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, dat onder het kopje 'Hoe werkt een retourzending?' gevonden kan worden.

Ook voor de door ons aangeboden montagediensten geldt het herroepingsrecht. In het geval van diensten verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Voor terugbetaling geldt hetzelfde als hiervoor aangegeven voor het herroepingsrecht bij producten.

Indien u een bestelling retour wil sturen kunt u Tuinmaximaal binnen 14 dagen nadat u of een door u aangewezen derde het product heeft ontvangen, een verzoek tot herroeping sturen op deze pagina. Nadat Tuinmaximaal uw verzoek ontvangen en via mail bevestigd heeft, heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling in een zo oorspronkelijk mogelijke staat op uw eigen kosten te retourneren. Indien Tuinmaximaal uw retourzending op moet komen halen wordt hiervoor €60,- in rekening gebracht. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat Tuinmaximaal op de hoogte zijn gesteld van de retournering betalen wij alle reeds betaalde bedragen terug, via eenzelfde betaalmiddel als waarmee u betaald heeft.

Indien Tuinmaximaal constateert dat er meer gebeurd is dan enkel het inspecteren van de levering waardoor er schade is ontstaan aan het geleverde product, is het mogelijk dat de klant aansprakelijk is voor de ontstane waardevermindering.

U mag het product ook zonder voortijdige aanmelding terugsturen. Wij willen u verzoeken om gebruik te maken van het modelformulier dat hier verkrijgbaar is.

Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

Stuur een bericht naar de klantenservice via dit formulier indien u de geplaatste bestelling wil annuleren en deze nog niet geleverd is. Voeg in uw bericht het bestelnummer, reden van annulering (niet verplicht) en uw rekeningnummer toe. Nadat onze klantenservice de bestelling heeft geannuleerd, ontvangt u hiervan een bevestiging. Tuinmaximaal streeft ernaar dit bedrag zo spoedig mogelijk terug te storten, maar doet dit uiterlijk binnen 14 dagen na de annulering van de bestelling.

Uw bestelling herroepen of retourneren

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, willen we u vragen om een keuze te maken uit de onderstaande drie herroepingsformulieren.

  • Heeft u nog geen producten ontvangen en ziet u af van de aankoop? Kies dan "Herroeping niet geleverde producten"
  • Heeft u nog geen producten ontvangen en wilt u de bestelling gedeeltelijk herroepen? Kies dan "Gedeeltelijke herroeping niet geleverde goederen"
  • Heeft u de bestelling wel ontvangen en ziet u af van de gehele of gedeeltelijke bestelling? Kies dan "Herroeping ontvangen goederen"