Veranda / Terrasoverkapping

Het scheelt per regio welke benaming men gebruikt voor een overkapping aan het huis:

Terrasoverkapping

De reden dat we bij Tuinmaximaal de benaming terrasoverkapping gebruiken is dat het woord exact aangeeft wat het product is en er geen verwarring kan ontstaan over de toepassing.

Veranda

Na terrasoverkapping is veranda de meest gebruikte benaming voor een overkapping aan het huis.

Overkapping

Een overkapping is een juiste maar vrij algemene term. Daarom zetten wij het woord terras er altijd voor!

Tuinoverkapping

Een tuinoverkapping kan zowel een vrijstaande als een overkapping aan het huis zijn. Tuinmaximaal verkoopt geen vrijstaande overkappingen, maar er kan wel een frame geplaatst worden waar een overkapping tegen gemonteerd kan worden. Tuinmaximaal zelf plaatst dergelijke frames niet.

Tuinkamer

Een tuinkamer is vrijwel altijd een afgesloten ruimte direct aan een woning. Deze benaming is juist wanneer een overkapping wordt afgesloten met glazen schuifwanden, maar wordt wat minder vaak gebruikt.

Serre

Een serre is een geïsoleerde overkapping. Gumax terrasoverkappingen zijn niet geïsoleerd, maar het is wel mogelijk ze rondom af te sluiten met glazen schuifdeuren.

Carport

Een carport is een overkapping voor uw auto. Met een Gumax carport beschermt u uw auto tegen diverse weersomstandigheden zoals regen en sneeuw.

Schuifpui

Een (glazen) schuifpui kunt u o.a gebruiken om uw Gumax terrasoverkapping of aan- of uitbouw af te sluiten.

Zonwering

Heeft u last van de felle zonnestralen en kunt u tijdens de zomerdagen niet onder uw overkapping zitten omdat het te warm is? Tuinmaximaal heeft dé oplossing: een uniek automatisch zonweringssysteem.