Tuininspiratie en trends? Tuinmaximaal tuinblog voor tips

Maak de tuin klaar voor de lente

De temperatuur stijgt en de planten beginnen met groeien. De tuin komt na de koude wintermaanden tot leven. Ga nu al aan de slag in eigen tuin. Start met het verticuteren van het gras, leg een composthoop aan en maak de tuinmeubels schoon. Zo geniet je in de lente direct van het heerlijke weer in eigen tuin. 

Genieten in de wintertuin

In de winter is het echt genieten in de tuin. Met de juiste planten heb je ook tijdens de koude maanden een prachtige kleurrijke tuin. Maak het tegelijkertijd een diervriendelijke omgeving. Zo zorg je ervoor dat zowel de dieren als jezelf optimaal genieten in de wintertuin.   

Terrasoverkapping biedt waardevermeerdering voor je huis

“Een terrasoverkapping met een goede constructie biedt een echte waardevermeerdering voor je huis”, weet Mariska van de Velde, eigenaar van Vraag ’t de leukste makelaar. Een overkapping zorgt voor extra vierkante meters ruimte. Extra veel woongenot voor jou en al je naasten. Daarnaast vergroot het ook nog eens de verkoopkans van je woning, een win-winsituatie dus!

Creëer een warm en sfeervol interieur

“Materiaal, kleur én geur zorgen voor de ultieme sfeerbeleving” vertelt Colien van Duijnhoven, interieuradviseur bij Studio Coco. Geniet tijdens de koude winterdagen van een warm en sfeervol interieur. Maak het binnenshuis én onder je terrasoverkapping extra gezellig. “Gebruik warme kleuren én combineer verschillende materialen met elkaar”. 

De leukste winteractiviteiten

Zoek de mooiste kerstcadeaus op de kerstmarkt. Bereid de lekkerste winterse gerechten op de winterbarbecue. Of ga de uitdaging aan met je vrienden tijdens een potje ijskarten. Ga eropuit tijdens de vrije dagen rondom de feestdagen. Geniet van de leukste winteractiviteiten. 

Vier sfeervolle feestdagen thuis

Knus, gezellig, warm en genieten. Een zelfgemaakte kerstkrans hangt bij de voordeur en in de woonkamer schittert de prachtig versierde kerstboom. In de tuin zorgt sfeerverlichting voor de ultieme feestelijke stemming. Vier de feestdagen dit jaar sfeervol thuis.  

Kijk samen voetbal vanuit huis

Kijk voetbal samen met al je vrienden en familie gezellig vanuit huis. Creëer de sfeer van het voetbalstadion met de juiste muziek, lekker eten én versiering. Juich voor jullie favoriete club of land en maak samen mooie herinneringen.  

De leukste herfstactiviteiten

In de herfst beleef je ontelbaar veel leuke activiteiten. Maak een mooie herfstwandeling door het bos. Organiseer het beste Halloweenfeest of knutsel je eigen herfstversiering voor in huis. Herfstgevoel is heerlijk, actief eropuit: geniet van al het moois dat het najaar biedt.  

Tuinieren in de herfst

De dagen worden langzaam korter en de temperatuur daalt. De herfst is in volle gang en de temperatuur is nog aangenaam buiten. Dit is dus de perfecte tijd om de tuin winterklaar te maken. Verzorg je gazon, snoei en zorg goed voor je tuinmeubilair. Zo geniet je dit najaar en komend jaar heerlijk in eigen tuin.