Tuininspiratie en trends? Tuinmaximaal tuinblog voor tips

Handgrepen voor je glazen schuifdeur: mooi én functioneel

Voorkom vette vingerafdrukken op je glazen schuifwand. Met deze functionele en mooie handgrepen blijven je glazen schuifdeuren vingerafdrukvrij.

Ontwerp je ideale aluminium overkapping op maat

Stel jouw ideale overkapping naar wens samen. Ontdek alle opties en accessoires waarmee je het hele jaar maximaal van je tuin kan genieten.

Zo realiseer je een goedkope overkapping in je tuin

Hoe realiseer je een goedkope overkapping in je tuin? Welke factoren hebben invloed op de prijs? Deze vragen worden beantwoord in deze blog.

Inrichting van je tuin met overkapping: tuininspiratie

Of je nu houdt van rustig ontwaken met een kop koffie, een zonnige middag met een goed boek of een gezellige avond met vrienden: een tuin met een overkapping is de ideale setting voor ieder moment. Maar hoe pak je de inrichting en aankleding van je tuin met overkapping aan? We helpen je op weg met inspiratie en praktische tips.

Terrasoverkapping met zonwering: de mogelijkheden

Het is een warme zomerdag en je zit heerlijk in je tuin. Maar de temperatuur onder je terrasoverkapping loopt al snel op en het zonlicht is heel fel voor je ogen. Gelukkig zijn er hele goede oplossingen voor een terrasoverkapping met zonwering. Bij zonwering denk je misschien al snel aan een oprolbaar zonweringsdoek onder je overkapping. Maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn voor het creëren van schaduw en verkoeling onder je overkapping? Wij bespreken de mogelijkheden in dit artikel.

Overkapping aan huis: tips en inspiratie

Met een overkapping in je tuin aan het huis geniet je extra lang van het buitengevoel. Want als het buiten minder mooi weer is, zit jij lekker droog onder de overkapping. Maar waarom zou je kiezen voor een terrasoverkapping aan huis in plaats van een vrijstaande overkapping in de tuin? Wat zijn de mogelijkheden voor een buitenruimte aan het huis? En wat zijn de stappen voor het realiseren van zo’n overkapping? We vertellen je hier alles over.

Eenvoudig zelf een terrasoverkapping maken

In dit artikel helpen we je door het montageproces. En laten we zien dat zelf een terrasoverkapping maken heel simpel én goedkoop mogelijk is.

Terrasoverkapping van glas: maximaal genieten

Wanneer je je gaat oriënteren op de mogelijkheden voor een terrasoverkapping, kom je verschillende materialen tegen. Zo heb je de keuze uit een terrasoverkapping van aluminium of hout, maar ook voor het dak zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Zo levert Tuinmaximaal terrasoverkappingen met een dak van glas of polycarbonaat. Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping van glas? Wat zijn de mogelijkheden voor zonwering en beschutting onder een terrasoverkapping met glas? We vertellen je er alles over.

Voordelen van een oprolbaar terrasoverkapping doek

Heerlijk zo’n terrasoverkapping in de tuin. Daar wil je het hele jaar van genieten. Dus ook tijdens de hete zomerdagen, zonder dat je volledig wegsmelt. Of wil je juist meer sfeer creëren tijdens de donkere dagen? Dat kan allemaal met een oprolbaar terrasoverkapping doek. In dit artikel vertellen we alle voordelen van een oprolbaar doek en waarom dit onmisbaar is onder jouw terrasoverkapping.