Tuininspiratie en trends? Tuinmaximaal tuinblog voor tips

Haal de herfst in huis

De prachtige herfstkleuren in de tuin, het frisse briesje en de langer wordende avonden. De herfst is begonnen. Met enkele eenvoudige toevoegingen, breng je in een handomdraai het herfstgevoel in huis. Maak bijvoorbeeld gebruik van warme herfstkleuren in je interieur. Of breng de geur van het najaar in huis met geurkaarsen en geurdiffusers. 

Sfeervolle én functionele verlichting voor de tuin

Buitenverlichting is functioneel én zorgt voor veel sfeer. Goede verlichting is daarom een belangrijk onderdeel van je tuin.  “Maak gebruik van onopvallende verlichting” adviseert Jeroen Soontiëns, eigenaar van Soontiëns Hoveniers & tuincentrum. “Sfeerverlichting is het mooiste wanneer je niet ziet waar het vandaan komt.”

De gezelligste zomeravonden in de tuin

De zomervakantie loopt voor velen op zijn einde. Toch is het in deze tijd nog heerlijk weer om buiten te genieten. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van al je zomeravonturen of organiseer een leuke barbecue. Zo beleef je de gezelligste zomeravonden in de tuin.   

Zo breng je water in de tuin

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor water in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een vijver of waterornament. “Water brengt leven met zich mee en is daarom zeker aan te raden” vertelt Jeroen Soontiëns, eigenaar van Soontiëns Hoveniers & tuincentrum. “In elke tuin kun je wel iets met water maken, ongeacht de grootte van je tuin”.

Handige tuintips voor de ultieme seizoensbeleving

Een mooie tuin begint bij een goede voorbereiding. De standplaats, bodem en type planten zijn belangrijk voor jouw tuinontwerp. “Met een kleurrijke tuin creëer je de ultieme seizoensbeleving” vertelt Jeroen Soontiëns, eigenaar van Soontiëns Hoveniers & tuincentrum. “Zo is de natuur altijd dichtbij”.

Ontwerp nu jouw droomterras

Elke interieurklus start met het bepalen van het doel. Dat is je houvast bij het ontwerpen van jouw droomterras. Er zijn vele mogelijkheden, gebruik de veranda als verlengde van je woonkamer, eetkamer, loungeplek of bar. “Verbind sfeer met functioneel”, adviseert Colien van Duijnhoven, interieuradviseur bij Studio Coco. “Zo haal je het optimale uit jouw leefruimte.”

Zo beng je schaduw in jouw tuin

De zomer is een heerlijke periode om in de tuin te zitten. Genieten van de warme zomerdagen. Wanneer de zon fel schijnt, is het prettig om ook verkoeling te vinden in de tuin. Dit kun je natuurlijk doen door de schaduw op te zoeken. Maar hoe zorg je voor schaduw in de tuin? En hoe zorg je voor verkoeling wanneer er geen schaduw is? Wij geven handige tips om zelfs tijdens de warmste dagen heerlijk buiten te genieten.

De checklist voor jouw tuinfeest

Een tuinfeest geven kan om zoveel redenen. Een verjaardag, een verloving, een afscheidsfeest of gewoon zomaar.  Het maakt niet uit wat je te vieren hebt, de lente en zomer is de perfecte tijd om een tuinfeest te organiseren. Samen genieten van drankjes en lekker eten tijdens de lange avonden. Wie wil dat nu niet? Maar hoe organiseer je een tuinfeest? Wat heb je nodig en waar moet je allemaal aan denken? Lees hier dé checklist voor een leuk en gezellig tuinfeest.

De leukste tips voor een dagje uit

Het is lekker weer en je wilt erop uit. Logisch. Lekker genieten van het mooie weer met vrienden en familie. Leuke plekken ontdekken en simpelweg genieten. Hiervoor hoef je helemaal niet ver van huis te gaan. Ook dichtbij huis kun je namelijk veel plezier beleven. Weet je even niet wat je kunt doen tijdens jouw vrije dagen? Hier vind je inspiratie voor de leukste dagjes uit.