429 Too Many Requests

429 Too Many Requests


nginx

Tuininspiratie en trends? Tuinmaximaal tuinblog voor tips

Tuinideeën overkapping kleine tuin

Het sfeervol én praktisch inrichten van een tuin kan een uitdaging zijn. Je wilt zo goed mogelijk gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Maar, een overkapping in een kleine tuin is heel goed mogelijk. Het zorgt ervoor dat je 365 dagen per jaar heerlijk kunt genieten in de tuin. Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping in een kleine tuin? Hoe ontwerp je de tuin en hoe richt je deze efficiënt in? Lees snel verder voor de beste tuinideeën voor een kleine tuin met overkapping. 

Tips voor slimme terrasoverkapping verlichting

Een romantisch diner, een gezellige spelletjesavond of een feestje tot in de late uurtjes… Een terrasoverkapping is ideaal voor deze gelegenheden. Verlichting onder de overkapping maakt dit mogelijk. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor verlichting onder een overkapping. In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij voor slimme veranda verlichting.

De beste planten voor onder je overkapping

Planten zorgen voor meer sfeer, schaduw en verkoeling onder een overkapping. Deze groene sfeermakers leveren bovendien een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit. Dat effect is nog groter als je de overkapping afsluit met glazen schuifwanden en tochtstrips. En hoe fijn is de geur van verse planten? Genoeg redenen voor een aantal mooie planten onder je overkapping. Maar, wat zijn de beste planten voor onder een overkapping? En waar moet je op letten als het gaat om het klimaat en onderhoud van de planten onder de overkapping

Vergunning voor een terrasoverkapping: zo zit dat

Je wilt een terrasoverkapping plaatsen en op warme en minder warme dagen lekker buiten genieten. Maar hoe zit het met de vergunning voor een terrasoverkapping? Heb je die nodig? In veel gevallen is vergunningsvrij bouwen mogelijk, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden.  Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de regels voor een overkapping. In dit artikel lees je daarom meer over de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen in Nederland.

Wat te doen tegen vliegen onder een overkapping?

Het is een heerlijke middag of avond en je geniet onder je overkapping van de rust of van de gezelligheid met familie of vrienden. Maar je hebt nog meer gasten onder je overkapping: vliegen. Ze zoemen bij je oren en gaan op je eten of in je drinken zitten. Waardoor komen er veel vliegen onder de overkapping? En wat te doen tegen vliegen onder de overkapping? In dit artikel vertellen we je hier alles over.

Hoe hoog mag een overkapping zijn?

Een terrasoverkapping zorgt voor extra ruimte. Extra ruimte om lekker lang buiten te zitten. Maar hoe hoog mag een overkapping in de tuin zijn? Er zijn verschillende regels als het gaat om het plaatsen van een overkapping. Maar als je die weet, is het heel makkelijk om de hoogte te bepalen. Wij helpen je daar graag een handje bij met de informatie in dit artikel.

Tuinhuis met overkapping: modern of landelijk?

Wil je extra leefruimte of opbergruimte in de tuin creëren? Wil je lekker lang buiten zitten in de avond? Dan is een tuinhuis met overkapping de ideale combinatie. De overkapping fungeert als een verlengstuk van het tuinhuis, waardoor je een extra plek hebt om heerlijk te ontspannen, te dineren, te barbecueën of een spelletje te spelen. Wat wil je nog meer?

Ga actief buiten sporten

Breng je graag tijd door in de buitenlucht? En hou je van bezig zijn? Ga dan eens buiten sporten. Je kunt uit vele sporten kiezen, zoals golfen, frisbeeën skeeleren of yoga. Sporten in de buitenlucht is erg gezond. Je lichaam maakt namelijk veel vitamine D aan door het zonlicht. Ook is (buiten)sporten goed voor je lichaam én je mentale gezondheid. Haal dus snel de sportkleding uit de kast en ga buiten sporten.  

Tips voor je eigen moestuin

Maak de lekkerste gerechten met groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Begin dit voorjaar met een moestuin. Dit is duurzaam, gezond en ook nog eens erg leuk. Start met een goede voorbereiding en leg vervolgens de moestuin aan. Met goed onderhoud geniet je al snel van heerlijke producten uit eigen tuin.