Schuifpui

Het verschil tussen een schuifpui en glazen schuifwand

Zodra u zich gaat oriënteren op een schuifpui, komt u allerlei opties tegen. Een van die opties is een glazen schuifwand, een goed alternatief voor een aluminium schuifpui. Schuifpuien en glazen schuifwanden hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Wanneer u zich uitgebreid inleest, kunt u eenvoudig tot een goede keuze komen. 

"Met de uitgebreide handleiding en de Youtube filmpjes bleek ook de montage makkelijker dan aanvankelijk gedacht en ziet er ook nog eens zeer fraai uit" - Jan

Veel meer genieten met een schuifpui

Een aluminium schuifpui kiest u om optimaal te genieten van uw huis en tuin. Er komt veel meer natuurlijk licht het huis binnen én het maakt de woonkamer ruimtelijker. Ook creëert het een natuurlijk overloop van buitenshuis naar binnenhuis. Een nadeel is dat kunststof schuifpuien lastig te instaleren zijn, vaak dient er namelijk een draagmuur uitgebroken te worden. Hierdoor is het meestal niet mogelijk om zelf te montage te doen waardoor u een bedrijf zult moeten inschakelen.

Een glazen schuifwand biedt de voordelen van een schuifpui én deze kunt u ook nog eens volledig zelf plaatsen. U bespaart dus de montagekosten. Ook zorgt de schuifwand voor een moderne en ruimtelijke uitstraling. Een glazen schuifwand is een echte aanwinst voor uw huis.

In tegenstelling tot een aluminium schuifpui kunt u een glazen schuifwand inzetten op andere constructies, zoals:

Een beetje handige doe-het-zelver kan een glazen schuifwand zelf monteren met behulp van eenvoudige handleidingen en video’s. De modulaire opzet van onze pakketten maakt dat u versteld zult staan van hoe snel u een luxe glazen schuifwand in elkaar zet!

Kosten antraciete schuifpui
Mat antraciete terrasoverkapping met schuifpui

Hét goedkoopste alternatief voor hoge kosten schuifpui is een prachtige volledige terrasoverkapping. Denk je eens in wat je dat allemaal gaat bieden:

  • Ook als het regent lekker buiten genieten
  • Een prachtig moderne uitbreiding van je woning
  • Alle maten verkrijgbaar, modulair opgebouwd
  • Enorm voordelig alternatief voor hoge kosten schuifpui
Detail mat antraciete schuifpui

Aangezien je gemakkelijk onze terrasoverkapping gemakkelijk kunt monteren, bespaar je op die manier ook nog eens enorm op de kosten schuifpui. En we helpen je online ook met het maken van een goede keuze:

In onderstaande video leggen we alles nog een keer rustig uit:

Wordt het een glazen schuifpui of een glazen schuifwand?

Zoals u ziet zijn er voor- en nadelen van een kunststof schuifpui en opzichte van een glazen schuifwand. Wilt u zich verder oriënteren? Dat kan! Een paar leuke tips voor als u lekker op uw gemak nog eens wilt denken over een glazen schuifwand.


Een tip van ons: vraag kosteloos én vrijblijvende het samplepakket aan. Dan kunt u zien én voelen hoe onze producten eruit zien.

De kosten van een schuifpui versus glazen schuifwanden

Het inmeten, aanschaffen en monteren van een schuifpui brengt tijd en kosten met zich mee. Bij het plaatsen van een glazen schuifpui wordt een draagmuur uitgebroken. Hierdoor is het bijna niet mogelijk om de montage zelf te doen waardoor u een bedrijf dient in te schakelen.

Onze glazen schuifwand is een compleet pakket dat u volledig zelfstandig kunt plaatsen. Dat betekent dus dat u veel kosten bespaart op de montage. Een glazen schuifwand monteren is dus voordelig ten opzichte van een schuifpui omdat u bij ons via DobbitTV ideeën en tips krijgt voor uw keuze en montage.  

Bereken exact de kosten van uw glazen schuifwand

Het is dus voordeliger om een glazen schuifwand aan te schaffen in tegenstelling tot de aanschaf en montage van een schuifpui. Met onze handige online rekentool berekent u eenvoudig de exacte kosten van de glazen schuifwand.   

Wilt u eerst globaal de kosten van uw glazen schuifwand weten? Hieronder staan de beginprijzen (excl. lopende acties) voor elke maat railsysteem:

U ziet: onze glazen schuifwanden zijn erg voordelig. Onthoud dat u er ook maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie op krijgt; dat geeft een fijn gevoel. Onze schuifwanden zijn namelijk van ongeëvenaarde kwaliteit, uiteraard voorzien van CE markering en bestand tegen orkaankracht, een laag sneeuw en aardbevingen (dit geldt uiteraard alleen als u de montagehandleiding goed volgt).

Overtuigd? Bereken dan nu de kosten van uw glazen schuifwand op maat!


Toch nog vragen?

Meer informatie?
Lees hier meer over:

Meer informatie?
Lees hier meer over:

Kosten witte schuifpui