Serre

Het varieert per regio welke benaming men gebruikt voor een overkapping aan het huis. De term serre wordt gehanteerd wanneer een terrasoverkapping een glazen dak heeft en aan alle zijden is afgesloten met glazen schuifdeuren. Dit biedt extra comfort terwijl het vrije uitzicht op de tuin behouden blijft.

Serre kopen bij Tuinmaximaal

Wilt u een serre kopen? Een glazen serre bestaat grotendeels uit glas en geeft daarmee een nieuwe dimensie aan uw huis. Een tuin serre biedt vele voordelen. Zo verbetert uw leefklimaat dankzij de extra ruimte, geeft het vrijheid, en ook komt er meer daglicht binnen. Wat het weer ook is, met een serre geniet u altijd van het buitenleven. Sluit de glazen schuifdeuren bij wind en regen of open deze op een stralende zomerdag; dankzij de individueel verschuifbare deuren richt u uw glazen serre geheel naar wens in. Ook de uitstraling van uw tuin serre bepaalt u zelf met de juiste accessoires. Monteer functionele deurgrepen aan de glazen schuifwanden of plaats tochtstrips en U-profielen om de winddoorlating in uw serre veranda te minimaliseren. Combineer dit met fraaie sierstrips en dimbare ledverlichting om uw serre aanbouw compleet te maken.

Verrijk uw huis en tuin met een glazen serre

Een glazen serre geeft een luxe uitstraling aan uw huis en is bruikbaar voor verschillende doeleinden. Benut serres als extra ruimte zoals eetkamer, ontspan er met een goed boek of richt uw tuin serre in als gezellige speelkamer voor uw kinderen. Doordat het zonlicht in een serre veranda optimaal wordt benut, blijft de ruimte aangenaam verwarmd en verliest u geen kostbaar daglicht in uw woning. Ook houdt de glaswand de kou deels buiten, en zorgt er ook voor dat de warmte minder snel uit uw huis ontsnapt. Een serre aanbouwen is dus ook milieutechnisch de moeite waard. Wist u tevens dat met een serre aanbouwen de waarde van uw woning stijgt? Investeren in een serre is dan ook zeker de moeite waard.

Tuin serre kopen

De glazen serres van Tuinmaximaal zijn voordelig geprijsd en van hoge kwaliteit. Bekijk deze voordelige terrasoverkapping prijzen op onze informatiepagina over de kosten van een serre. Deze kwaliteit is te danken aan het 6063-T6 aluminium, wat 25% sterker is dan het aluminium bij andere merken. Niet alleen is aluminium zeer solide, het is ook gemakkelijk in onderhoud. De glazen serres zijn daarnaast voorzien van een CE-markering. Dit houdt in dat de serre voldoet aan alle Europese bouwnormen. Al onze serres zijn bovendien gepoedercoat met Gumax® Excellence Superior Coating.

Deze uitstekende coating biedt:

  • Superior glans en kleurbehoud
  • Van AkzoNobel - Interpon, wereldwijde leider in poedercoatings
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ontworpen om te voldoen aan de prestatievereisten van QUALICOAT

In onze webwinkel stelt u zelf uw ideale glazen serre samen, zodat deze voldoet aan al uw woonwensen. Bestel uw serre als compleet bouwpakket en monteer deze met behulp van de montagehandleiding. Wilt u zich laten inspireren en de mogelijkheden van een serre bekijken? In onze fotogalerij vindt u een brede selectie foto’s van onze serres. U bent ook altijd welkom in onze showroom. Het team van Tuinmaximaal staat dan voor u klaar om u vrijblijvend te adviseren.

Uw aluminium serre 

Stel zelf gemakkelijk uw serre naar wens samen. Onze kant en klare serres zijn er in verschillende breedte- en dieptematen. Wanneer u de maten van het aluminium frame gekozen heeft, kunt u de glazen wanden bijbestellen. Hiervoor hebben wij verschillende accessoires beschikbaar. Kiest u bijvoorbeeld voor U-profielen. Deze plaatst u tegen de staander van uw terrasoverkapping, of tegen de muur. Deze U-profielen zorgen ervoor dat de glaswanden mooi aansluiten op uw overkapping. Hiernaast kunt u bij Tuinmaximaal ook nog tochtstrips voor uw glaswanden bestellen. Tochtstrips houden naast de tocht ook insecten, zoals muggen, tegen. Zo geniet u ook in de zomer comfortabel van uw glazen serre. Naast tochtstrips, kunt u ook nog sierstrips voor uw serre bestellen. Deze monteert u aan de zijkanten van de glazen wanden en zorgen voor een mooie afwerking van uw serre.

Zelf uw serre monteren

Een serre aanbouwen is niet moeilijk. U monteert deze makkelijk zelf door onze kant en klare bouwpakketten en duidelijke handleiding. Bekijkt u ook eens onze montagepagina om te zien hoe makkelijk een serre aanbouw is. Start nog sneller met het monteren van uw serre aanbouw door uw bestelling af te halen. Let wel, we werken momenteel op afspraak voor het afhalen. Dit in verband met de extra drukte. Wij adviseren u om met twee personen te komen bij het afhalen, sommige items kunnen namelijk zwaar zijn. Neem tevens een glasbok mee om de glasplaten veilig te vervoeren. Wij wensen u veel woonplezier van uw nieuwe serre.

Veelgestelde vragen over serres