Wanneer je je gaat oriënteren op de mogelijkheden voor een terrasoverkapping, kom je verschillende materialen tegen. Zo heb je de keuze uit een terrasoverkapping van aluminium of hout, maar ook voor het dak zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Zo levert Tuinmaximaal terrasoverkappingen met een dak van glas of polycarbonaat. Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping van glas? Wat zijn de mogelijkheden voor zonwering en beschutting onder een terrasoverkapping met glas? We vertellen je er alles over.

Moderne antraciete tuinkamer met glazen schuifwanden

De voordelen van een terrasoverkapping met glas

Een terrasoverkapping van glas heeft verschillende voordelen. We zetten een paar belangrijke voordelen op een rij: 

Stijlvol

Dakplaten van glas stralen veel luxe uit. Veel mensen vinden dit extra stijlvol ten opzichte van andere materialen zoals polycarbonaat. Het is tijdloos en combineert eenvoudig met de vormgeving van de rest van je huis en tuin.

Onderhoudsvriendelijk

Glas is heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is bestand tegen alle weersinvloeden, tegen verkleuring én krassen. Je maakt de terrasoverkapping van glas bovendien eenvoudig schoon.

Geluidsdempend

Glas biedt een goede demping tegen geluid. Zo klinkt neerslag bijvoorbeeld minder luid dan onder een overkapping van polycarbonaat. Hoe goed de demping is, is afhankelijk van het aantal lagen. De Gumax® dakplaten zijn gemaakt van gehard en gelaagd 4-4-2 veiligheidsglas van 8,76 millimeter dik met een geluidsdemping van 36 dB. 

Isolerend

Melkglas heeft een betere isolatiewaarde dan helder glas doordat er minder zon doorheen komt. Maar met goede zonwering los je dat eenvoudig op. In combinatie met glazen schuifwanden en tochtstips profiteer je bovendien van nog meer isolatie in je buitenruimte, zodat je bij koudere temperaturen langer van je tuin geniet.

Weten wat de verschillen zijn tussen een terrasoverkapping van glas of polycarbonaat? Lees dan het artikel met over glas of polycarbonaat: een vergelijking op 10 verschillende onderdelen

Antraciete veranda met glazen schuifwanden.
Moderne overkapping met glazen schuifwanden

Flexibele oplossingen voor ieder weertype

Het weer verandert per dag: de ene dag schijnt de zon en de andere dag regent het. En je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten onder je terrasoverkapping. Als het gaat om een terrasoverkapping van glas, zijn er verschillende flexibele oplossingen voor ieder weertype. 

Helder glas of melkglas

Kies je voor een terrasoverkapping van helder glas of melkglas? Bij helder glas profiteer je van de grootste lichtinval. Maar dat zorgt op zomerdagen ook voor extra warmte onder de overkapping. Melkglas verspreidt het binnenkomend zonlicht diffuus onder de overkapping voor een extra sfeervol effect. Je geniet bovendien van extra privacy onder de overkapping en vuil is minder goed zichtbaar. Lees hier meer over in het artikel over terrasoverkappingen met een melkglas dak.

Terrasoverkapping van glas met zonwering

Kies je voor een terrasoverkapping van helder glas, dan zorgt zonwering voor meer schaduw en een aangename temperatuur op warme dagen. Met de automatische zonwering van Tuinmaximaal creëer je schaduw op de gewenste plekken op je terras. De zonwering reflecteert 73% van het zichtbare licht en 89% van de warmtestraling.

Terrasoverkapping met schuifbaar glas

We hebben het tot nu toe voornamelijk gehad over een terrasoverkapping met een glazen dak. Wil je ook op koude of regenachtige dagen volop onder je veranda genieten? Dan zijn glazen schuifwanden een ideale oplossing. Een terrasoverkapping met uitschuifbaar glas aan de zijkanten zorgt ervoor dat je eenvoudig zelf bepaalt of je de overkapping geheel of gedeeltelijk afsluit. Dankzij de doorzichtige wanden behoud je bovendien het vrije uitzicht op je tuin.

Gumax® Shading Panels

Wil je meer schaduw, beschutting en privacy onder je terrasoverkapping van glas creëren? Combineer de glazen schuifwanden dan met Gumax® Shading Panels. Deze panelen zijn voorzien van lamellen met een Rhombus design die zorgen voor een goede afwatering. Het zijn eigenlijk een soort shutters voor de zijkanten van je veranda. Verschuif ze op ieder moment op de gewenste plek met behulp van het railsysteem.

Zelfbouw overkapping van glas

Houd er wel rekening mee dat glazen dakplaten zwaarder zijn dan polycarbonaat platen. Maar dankzij de zelfbouw overkapping van glas van Tuinmaximaal zet je deze eenvoudig zelf in elkaar. Wij leveren een compleet bouwpakket voor een terrasoverkapping van glas, inclusief de aluminium staanders, tussenliggers, zijliggers, goten, metalen strips, glazen dakplaten, de benodigde bevestigingsmaterialen en een duidelijke montagehandleiding

Meer weten? Bekijk de glazen terrasoverkappingen.