aluminium overkapping

Denk je na over de aanschaf van een overkapping? De mogelijkheden om je overkapping geheel aan te laten sluiten op je wensen zijn eindeloos. De basis begint echter bij het type overkapping. Hout en aluminium zijn twee materialen die vaak worden gebruikt bij de vervaardiging van terrasoverkappingen. Wat zijn de eigenschappen van deze materialen en wat zijn de voor- en nadelen?

Houten overkapping

Een houten overkapping heeft een warme, natuurlijke uitstraling en het materiaal is vaak gemakkelijk te bewerken. Hierdoor biedt dit type overkapping vaak uiteenlopende mogelijkheden. Zo kun je een houten overkapping bijvoorbeeld ook een modernere uitstraling geven door er glazen schuifwanden in te monteren. Doordat hout een natuurlijk product is en daardoor gevoelig is voor weersinvloeden, vergt het materiaal aanzienlijk meer onderhoud dan een aluminium terrasoverkapping. Schuren en vernissen zal daarom regelmatig nodig zijn. Houd er tevens rekening mee dat het materiaal duurder en zwaarder is.

Aluminium overkapping

Aluminium terrasoverkappingen zijn populair doordat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Aluminium roest niet en is bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor je terrasoverkapping een lange levensduur heeft. Een bijkomend voordeel is dat de prijs van een aluminium overkapping een stuk lager ligt dan een overkapping van hout. Terrasoverkappingen van aluminium zijn vaak in tijdloze kleuren beschikbaar. Hierdoor sluiten de overkappingen aan op verschillende huistypen en raak je niet snel op de kleur uitgekeken.

aluminium terrasoverkapping met schoor

Het hele jaar genieten van je tuin

De materiaalkeuze van je overkapping is een belangrijke stap wanneer je over wilt gaan tot de aankoop van een terrasoverkapping. Zet je wensen daarom op papier en bekijk welk materiaal hier het beste op aansluit. Door alle voor- en nadelen op een rij te zetten, ben je zeker van de juiste basis en heb je jarenlang plezier van je terrasoverkapping.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van aluminium terrasoverkappingen? Bij Tuinmaximaal heb je talloze opties om jouw ideale overkapping zelf samen te stellen.