terrasoverkapping

Ben je van plan om een aluminium terrasoverkapping aan te schaffen? Er zijn dan vast een aantal vragen die je te binnen schieten. Hoe groot wordt mijn overkapping? Welke voorbereidingen moet ik treffen? Zomaar een aantal zaken die zeker niet onbelangrijk zijn bij de aankoop van een terrasoverkapping. Vergeet echter de stijl van de overkapping niet! Met een terrasoverkapping die aansluit op je wensen, ben je er namelijk zeker van dat je ook na 10 jaar nog iedere dag geniet van je aluminium terrasoverkapping. Waar kun je rekening mee houden als het gaat om de stijl van je overkapping?

Modern of klassiek

De keuze voor de stijl van de terrasoverkapping is een echte smaakkwestie. Twijfel je tussen een moderne of klassieke stijl? Kijk dan eens goed naar de vormgeving van je huis en tuin. Bij een landelijke woning met een weelderige tuin ligt een klassieke terrasoverkapping wellicht meer voor de hand. Een aluminium terrasoverkapping in een moderne stijl leent zich daarentegen meer voor een tuin en woning met strakke, geometrische vormen. Heb je al meubels die je onder je nieuwe terrasoverkapping wilt plaatsen? De uitstraling van deze meubelstukken kun je eveneens meenemen in de stijlkeuze van je terrasoverkapping. Wil je nieuwe tuinmeubels aanschaffen, dan kun je de stijl van je overkapping er ook extra mee benadrukken. Twijfel je nog? Het is ook mogelijk om stijlen te combineren! Ga bijvoorbeeld voor een klassieke goot met moderne staanders of andersom.

aluminium terrasoverkapping antraciet

Kleur bekennen

Nu je de stijl van je aluminium terrasoverkapping hebt bepaald, is het tijd om de kleur te kiezen. Ook hierbij is het natuurlijk een goed idee om de stijl van je huis, tuin en meubilair mee te nemen in je keuze. Soms is het echter moeilijk om in te schatten of de kleur van een terrasoverkapping exact aansluit op je kozijnen, buitenmuren of meubelstukken. Om er zeker van te zijn dat de kleuren overeenkomen, is het aan te raden om een kleurensample bij de hand te houden.

Daktype

Waar het bij de stijl en kleur van een aluminium terrasoverkapping enkel aankomt op smaak, is de keuze voor het daktype ook van functionele aard. Het gekozen daktype is onder andere bepalend voor de doorlating van de hoeveelheid licht, energie en geluid. Houd bij de keuze voor het daktype daarom rekening met de ligging van je tuin. Heb je een tuin op het zuiden? De zon kan onder een terrasoverkapping met een glazen dak dan al snel warm worden. Wanneer je minder warmte onder je terrasoverkapping wilt, zijn polycarbonaat dakplaten een ideale keuze. Een glazen dak in combinatie met zonwering is daarentegen ook een goede optie. Bij de keuze voor het daktype is het eveneens raadzaam om na te denken over het onderhoud van het dak. Wil je het liefst zo min mogelijk omkijken hebben naar je terrasoverkapping? Op polycarbonaat dakplaten is vuil minder snel zichtbaar dan op een glazen dak. Een glazen dak brengt daarentegen meer licht onder je overkapping.

De aanschaf van een terrasoverkapping vergt het nodige denkwerk. Kom je er zelf niet helemaal uit? Laat je dan altijd goed adviseren. Met de juiste voorbereiding geniet je straks maximaal van je terrasoverkapping!

Meer nuttige tips en informatie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.