terrasoverkapping antraciet

Ben je de gelukkige eigenaar van een terrasoverkapping? De kans is groot dat je er dan zo comfortabel en gezellig mogelijk bij wil zitten. De volgende tips helpen je daarbij.

1. Creëer een aangename omgeving met de juiste verlichting

Verlichting is niet alleen functioneel, het beïnvloed ook de sfeer in de ruimte. Bepaal daarom vooraf waar je je terrasoverkapping voornamelijk voor gebruikt. Wil je met je familie het hele jaar door onder je overkapping genieten? Warme sfeerverlichting maakt de ruimte dan aangenaam en gezellig. Gebruik je je tuinkamer regelmatig als werkplek? In dit geval ligt heldere verlichting meer voor de hand. Pas je verlichting dus aan naar de juiste stemming. Monteer bijvoorbeeld fraaie wandlampen aan de muur of kies voor ingebouwde, dimbare LED verlichting. Daarmee creëer je met één druk op de knop de gewenste sfeer.

2. Bepaal de juiste inrichting van je overkapping

Je tuinkamer is de ideale plek om te ontspannen. Richt je terrasoverkapping daarom goed in met comfortabele meubels. Heb je een kleine overkapping? Benut de ruimte optimaal met multifunctionele meubels, zoals een hoekbank met ingebouwde opbergruimte. Verwarm de omgeving daarnaast met een terrasverwarmer die aan de muur gemonteerd kan worden. Zo verlies je geen kostbare ruimte. Een ruim terras leent zich goed voor een grote tafel waar je gezellig met de hele familie aan kunt eten. Ga hierbij voor natuurlijke materialen om de overkapping bij je tuin te betrekken.

3. Kies passende bestrating in je tuinkamer

Niet alleen meubels en kleuren bepalen de sfeer, ook de vloer is van invloed op de ruimte. Waar houten vlondertegels je tuinkamer direct een warme uitstraling geven, creëer je met keramische tegels juist een moderne en strakke look. Bedenk daarnaast dat het onderhoud per type vloer verschilt en dat de vloer invloed heeft op de isolatie van de omgeving. Denk daarom goed na over de keuze van de vloer, zodat deze het beste aansluit op je behoeften.

terrasoverkapping

4. Onderhoud je terrasoverkapping goed

Hoewel een aluminium terrasoverkapping minimaal onderhoud vergt, is een kleine onderhoudsbeurt zo nu en dan gewenst. Neem het aluminium af met een zachte doek of spons en een lauw sopje van water en niet ontvettende zeep. Spoel de terrasoverkapping na het schoonmaken goed af met water. Hetzelfde doe je met de dakbedekking. Kom je een krasje op het aluminium tegen die niet weggepoetst kan worden? Vul de kras dan op met een lakstift. Grote beschadigingen werk je weg met een spuitbus. Heb je glazen schuifwanden in je terrasoverkapping? Na verloop van tijd is het nodig om het glas schoon te maken. Dit kan op dezelfde wijze als bij het poetsen van je ramen. Controleer de goot ten slotte regelmatig op bladeren en vuil om verstopping te voorkomen.

Meer nuttige tips en informatie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.