glazen schuifwanden

Heb je een terrasoverkapping met glazen schuifwanden? De invallende zonnestralen verwarmen de ruimte dan al snel, waardoor de ruimte comfortabel aanvoelt. Ook op koudere en regenachtige dagen geniet je met een tuinkamer volop van je tuin. Een overkapping met glazen schuifwanden geeft echter niet alleen tuinplezier, het biedt ook voordelen voor je woning.

Lagere stookkosten

Bij de aanschaf van een overkapping met glazen schuifwanden investeer je ook in de rest van je woning. Een tuinkamer heeft namelijk een isolerende werking doordat de warmte langer binnen de ruimte blijft hangen. Dat betekent dat de verwarming minder snel aan hoeft om een aangename temperatuur te creëren. Vooral oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Dankzij een overkapping met glazen schuifwanden bespaar je dus jaarlijks flink op je stookkosten. Doordat de tuinkamer tevens een overgangsruimte vormt van binnen naar buiten, ontsnapt er minder warmte uit de woning. Goed dus voor je portemonnee, maar eveneens voor het milieu!

Waardevermeerdering

Met een terrasoverkapping met glazen schuifwanden creëer je een verlengstuk aan je woning. Deze extra vierkante meters zorgen voor een waardevermeerdering van je huis en dat kan voordelig zijn wanneer je je huis in de toekomst wilt verkopen. Uiteraard is het afwerkingsniveau van je tuinkamer hierbij wel van belang, evenals de ruimte die er van je tuin overblijft. Ga tevens voor een tijdloos design zodat de kans groot is dat eventuele volgende kopers de aanvulling aan je woning ook zullen waarderen. Naast extra wooncomfort en plezier van je tuin, heeft een tuinkamer dus eveneens een positieve financiële uitwerking én zorgt het voor een betere isolatie van je huis. Kortom, een investering waar je veel plezier van zult beleven! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een overkapping met glazen schuifwanden? Bekijk ze hier.

Meer informatie en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!