Tuinfeest onder de overkapping

Heb je iets te vieren? Bouw eens een feestje in je tuin! Of het nou om een verjaardag, bruiloft, babyshower of een andere gelegenheid gaat: in de open lucht wordt ieder feest nog specialer. Met de volgende tips slaagt jouw avond gegarandeerd.

1. Self-service met de lekkerste hapjes en drankjes

Geen feest zonder lekkere drankjes en snacks! Ingewikkeld hoeft het niet te zijn, lékker daarentegen wel. Wil je een zorgeloze avond? Zet alles van te voren klaar en laat je gasten zelf hun drankjes inschenken. Ga bijvoorbeeld voor een gin-tonic bar in je tuin of zet een limonadetap neer. Maak daarnaast creatief gebruik van je tuingereedschappen: vul een kruiwagen of bloembak met ijsklontjes en houd flessen bier, wijn en fris lekker koud. Bereid ook de hapjes alvast voor, zodat je er tijdens het feest geen omkijken meer naar hebt. Denk bijvoorbeeld aan wraps en stokbrood met lekkere dips of ga voor gezonde snacks zoals groenten- en fruitspiezen.

tuinfeest

2. Geef je tuinfeest een thema

Met een thema geef je nog eenvoudiger invulling aan je tuinfeest. Van de aankleding en muziek tot de hapjes en uitnodigingen: houd alles in één stijl en niemand kan meer om je thema heen. Vindt je feest plaats op een mooie zomeravond? Een Hawaiithema met kleurrijke cocktails, hawaiikransen en tropische muziek past daar perfect bij. Ben je een liefhebber van de Franse keuken? Ga dan voor goede wijnen en kazen en laat Franse chansons door je muziekboxen klinken voor het ultieme Frankrijk-gevoel. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en zet je tuinfeest geheel naar je eigen hand.

3. Breng sfeer in je tuin met verlichting

Een tuinfeest is de ideale gelegenheid om uit te pakken met sfeervolle verlichting. Niets is zo gezellig als een warme zomeravond met sfeervolle fakkels en kaarsen in je tuin. Heb je een terrasoverkapping? Met ingebouwde LED verlichting kun je in een handomdraai de gewenste sfeer creëren. Versier de bomen in je tuin daarnaast met lichtsnoeren en je tuin krijgt een sprookjesachtige uitstraling.

verlichting tuinfeest

4. Stel een afspeellijst samen

Laat de voetjes van de vloer gaan met hits die aanslaan bij je gasten. Vraag in je uitnodiging alle genodigden om hun favoriete nummers toe te sturen. Daarmee creëer je een unieke afspeellijst met verschillende genres voor jong en oud. Organiseer je een themafeest? Dan mag passende muziek uiteraard niet ontbreken.

5. Laat je niet verrassen door het weer

Een feest geven in de buitenlucht is leuk en handig, maar voorkom dat je feestje niet in het water valt. Bereid je daarom voor op alle weersomstandigheden. Wordt er regen voorspeld op de avond van je tuinfeest? Plaats een grote partytent in je tuin of ga op tijd aan de slag met de installatie van een terrasoverkapping. Daar heb je ook ná je feest nog jaren plezier van. Heb je daarentegen een warme zomeravond in het vooruitzicht? Zorg voor wat verkoeling met een ventilator en voldoende ijsklontjes om de drankjes koud te houden.

Op zoek naar meer inspiratie voor een geslaagd tuinfeest? Kijk ook eens op ons Pinterestbord voor leuke ideeën.