Zomerse situatie onder een terrasoverkapping

In de zomermaanden kunnen de temperaturen flink oplopen. Wil je ook in deze periode comfortabel van je tuin genieten? Met de volgende tips zorg je voor een zorgeloze en ontspannen zomer.

Sfeervolle zomeravonden

Lange, warme zomeravonden; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Met enkele voorbereidingen geniet je in stijl van je tuin wanneer de zon onder gaat. Tuinverlichting mag hierbij niet ontbreken. Van fakkels langs het tuinpad, tot kleurrijke lichtsnoeren aan de muur of ingebouwde LED verlichting in je veranda. Verstoren muggen je buitenplezier? Zet citronellakaarsen op tafel of plaats een ventilator op je terras; muggen houden namelijk niet van bewegende lucht. Ben je net klaar met barbecueën? Leg dan een paar takken rozemarijn op de kolen van de barbecue. Ook dit zou de muggen af moeten schrikken.

Groen en geel zien

Zie je het gras in je tuin langzaam geler worden? Het behouden van een groen gazon is met veel droogte bijna niet mogelijk. Regel nummer één om je gazon te onderhouden: sproei altijd in de ochtend óf avond. Zodra de zon gaat schijnen, verdampt het water snel en gaat er niet voldoende water de grond in. Begint het gras desondanks te verkleuren? Onthoud dan dat je gazon zichzelf wel weer herstelt en ook het gras bij joú weer groener wordt. 

terrasoverkapping met zonwering

Even afkoelen

Zijn er geen wolken in de lucht om even af te koelen? Dan is het wel zo fijn om andere opties te hebben om de verkoeling op te zoeken. Zet een ventilator naast je neer voor een verkoelend briesje of houd een waterverstuiver gereed voor verfrissende nevel. Heb je een terrasoverkapping? Met zonwering onder je overkapping creëer je eenvoudig een aangename schaduwplek. Wat dacht je daarnaast van een fijne buitendouche? Spring eronder en je bent direct afgekoeld!

Plantenzorg

Denk naast verkoeling voor jezelf ook aan de zorg van je planten. Met hoge temperaturen hebben je planten namelijk flink wat te verduren. Begin met het verwijderen van dode bloemen en onkruid. Zo voorkom je ziektes en schimmels. Geef je buitenplanten daarnaast voldoende water. Vooral planten in potten hebben dit hard nodig. Maak dus iedere dag vóór zonsopkomst of nadat de zon onder is een rondje met de gieter. Giet het water niet óp de bladeren maar in de grond. De zon kan namelijk schade veroorzaken aan natte bladeren. Onthoud wel dat iedere plant is anders, dus ga altijd na wat het beste is voor het groen in jouw tuin.