Montage terrasoverkapping

Terrasoverkapping montage

Een Gumax® terrasoverkapping is eenvoudig te monteren en wanneer u de overkapping monteert volgens de stappen van de montagehandleiding, behoudt u 5 jaar garantie.

De overkappingen van Gumax® zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Duizenden mensen zijn u al voorgegaan. De benodigde informatie vindt u op deze pagina terug. Zo behandelen we hieronder informatievideo's, de voorbereiding voor de montage, de benodigde hulpmiddelen en veelgestelde vragen. Kijk hieronder voor de verschillende onderwerpen.

Montagehandleiding

De meegeleverde montagehandleiding legt het montageproces stap voor stap uit.

Mocht u nog vragen hebben over de montage van uw Gumax® terrasoverkapping, raadpleeg dan onze veelgestelde vragen.

Montagehandleiding

De meegeleverde montagehandleiding legt het montageproces stap voor stap uit.

Mocht u nog vragen hebben over de montage van uw Gumax® terrasoverkapping, raadpleeg dan onze veelgestelde vragen.

Montagevideo

Montagevideo

Bekijk deze video waarin de installatie van de terrasoverkapping in stappen doorlopen wordt.

Bekijk deze video waarin de installatie van de terrasoverkapping in stappen doorlopen wordt.

Inmeten van uw Gumax® terrasoverkapping of carport

De eerste stap is het bepalen van de gewenste afmetingen van uw overkapping. Hoe breed wilt u dat deze wordt? Hoe diep gaat deze de tuin in en hoe hoog mag de doorloophoogte van de overkapping zijn? Uw keuze is ook afhankelijk van de mogelijkheden in uw tuin, terras en aan huis. Hiervoor dient u rekening te houden met vier afmetingen; de beschikbare diepte in uw tuin, beschikbare breedte (zowel in de tuin als aan huis), gewenste doorloophoogte en mogelijke hoogte van plaatsing van het aluminium muurprofiel aan huis. Zorg ervoor dat u deze afmetingen noteert en kijk of de ruimte aan de muur in de gehele breedte vlak is en vrij van obstakels.

Bekijk de inmeetfilm voor de volledige uitleg.

Beschikt uw muur over isolatiemateriaal aan de buitenzijde? Lees hier meer over de mogelijkheden en aandachtspunten met isolatiemateriaal.

De eerste stap is het bepalen van de gewenste afmetingen van uw overkapping. Hoe breed wilt u dat deze wordt? Hoe diep gaat deze de tuin in en hoe hoog mag de doorloophoogte van de overkapping zijn? Uw keuze is ook afhankelijk van de mogelijkheden in uw tuin, terras en aan huis. Hiervoor dient u rekening te houden met vier afmetingen; de beschikbare diepte in uw tuin, beschikbare breedte (zowel in de tuin als aan huis), gewenste doorloophoogte en mogelijke hoogte van plaatsing van het aluminium muurprofiel aan huis. Zorg ervoor dat u deze afmetingen noteert en kijk of de ruimte aan de huismuur in de gehele breedte vlak is en vrij van obstakels.

Bekijk de inmeetfilm voor de volledige uitleg.

Beschikt uw muur over isolatiemateriaal aan de buitenzijde? Lees hier meer over de mogelijkheden en aandachtspunten met isolatiemateriaal.

Voorbereiding

Nu u de beschikbare ruimte aan uw huis weet, kunt u beoordelen of de gewenste goothoogte van de overkapping mogelijk is. Klik hier rechts op het zijaanzicht om te zien welke afmetingen voor u benodigd zijn. In onze showroom hanteren wij altijd een doorloophoogte van 2300mm. Gaat u vooraf al aan de slag met het leggen van een nieuwe fundering? Houd dan rekening met de positie van de staanders en gebruik deze tool om uit te rekenen waar de staanders komen te staan en bekijk de afmetingen van de voet van een moderne staander en klassieke staander. Tot slot raden we aan om aandacht te besteden aan de draagkracht van de ondergrond en van de muur waar de terrasoverkapping met eventuele glazen schuifwanden tegenaan komt te staan en de benodigde bevestigingsmiddelen.

Voorbereiding

Nu u de beschikbare ruimte aan uw huis weet, kunt u beoordelen of de gewenste goothoogte van de overkapping mogelijk is. Klik hier rechts op het zijaanzicht om te zien welke afmetingen voor u benodigd zijn. In onze showroom hanteren wij altijd een doorloophoogte van 2300mm. Gaat u vooraf al aan de slag gaat met het leggen van een nieuwe fundering? Houd dan rekening met de positie van de staanders en gebruik deze tool om uit te rekenen waar de staanders komen te staan en bekijk  de afmetingen van de voet van een moderne staander en klassieke staander. Tot slot raden we aan om aandacht te besteden aan de draagkracht van de ondergrond en van de muur waar de terrasoverkapping met eventuele glazen schuifwanden tegenaan komt te staan en de benodigde bevestigingsmiddelen.

De Gumax® terrasoverkapping of carport in elkaar zetten

Een meerderheid van de mensen kiest ervoor om de overkapping of carport zelf te monteren. Voordat u hieraan begint, raden we aan om eens de installatiefilm te bekijken. Daarnaast wordt er een montagehandleiding meegeleverd bij iedere bestelling.

In deze montagehandleiding kunt u alle onderdelen zien welke Tuinmaximaal levert bij uw bestelling. De aanbevolen hulpmiddelen kunt u hier vinden. Bekijk de hierbij staande video waarbij de montage van een overkapping van Gumax® stap voor stap wordt uitgelegd.

Overige hulpdocumenten voor de montage

Bent u benieuwd wat er allemaal nodig is voor het monteren van de overkapping? Bekijk dan eens de onderstaande hulpmiddelen die meer inzicht geven in de montage van een overkapping.

Veelgestelde vragen over montage

Hieronder zijn enkele veelgestelde vragen over montage te lezen. Kijk voor alle veelgestelde vragen over montage op deze pagina.