Terrasoverkappingen - Montage

 

Afmetingen terrasoverkappingen

U kunt een Gumax® terrasoverkapping zelf monteren of de montage laten verzorgen door Tuinmaximaal. Het dak van de terrasoverkappingen dient met een hoek van 8 graden te worden gemonteerd. Klik op de afbeelding hiernaast, om de afmetingen van uw situatie te berekenen.

Houd er rekening mee dat bij gebruik van betonpoeren, de staanders enkele centimeters de grond in gaan. Het inmeten van de terrasoverkapping is bij montage door ons of eigen montage gemakkelijk te doen met behulp van onze inmeetfilm. Bekijk de inmeetfilm.

zijaanzicht terrasoverkapping

Isolatiemateriaal buitenkant huis

Bij de bouw van nieuwbouwhuizen wordt vaak isolatiemateriaal gebruikt. Dit materiaal wordt aan de buitenmuren van het huis geplaatst. Op dit isolatiemateriaal zit vaak een gaas met daar overheen stucwerk of sierpleister. Ook kan het wel eens voorkomen dat hier overheen steenstrippen worden aangebracht. Dit heeft tot gevolg dat het van buitenaf niet meer duidelijk zichtbaar is of er wél of geen isolatiemateriaal is gebruikt. Is dit bij u het geval? Lees dan verder.
Montagevideo Gumax® terrasoverkapping

Uw Gumax® terrasoverkapping zelf monteren

Met behulp van deze video en onderstaande montage handleiding monteert u zelf de Gumax® terrasoverkapping. Tuinmaximaal levert de terrasoverkapping inclusief schroeven, pluggen, kit, kitpistool, kiezels, worteldoek en gatenboor. Kiezels en worteldoek worden vervangen door betonpoeren indien u deze bij de terrasoverkapping mee bestelt. 

download montagehandleidingen

Uw Gumax® terrasoverkapping laten monteren door Tuinmaximaal

U kunt de terrasoverkapping door Tuinmaximaal laten monteren door "standaard montage" op de pagina van de terrasoverkapping naar uw wens aan te vinken en deze mee te bestellen. Wat is er inbegrepen bij de standaard montage door Tuinmaximaal?

Wel inbegrepen:
 Algehele standaard montage van de terrasoverkapping
 Twee keuzemogelijkheden voor de waterafvoer:
- Tuinmaximaal monteert de afwatering aan de onderkant van een van de staanders, waar het water wegloopt in een gegraven kiezelbak met daaronder een worteldoek.
- Tuinmaximaal monteert de terrasoverkapping op betonpoeren waarbij het water via een van de poeren wordt afgevoerd.

 

Niet inbegrepen:
 Afbreken van zonneschermen.
 Openbreken van betonnen fundering.
 Aanleg geaard buitenstopcontact (230V~)

Niet standaard inbegrepen, wel mogelijk:
 Het inkorten van de diepte van de terrasoverkapping
 Het inkorten van de breedte van de terrasoverkapping
 Andere aanpassingen, zoals een hoek maken in de terrasoverkapping
 Montage van de accessoires. Hiervoor dient u de montage mee te bestellen bij de accessoires.
 Het aansluiten van de betonpoeren op de HWA.