Afbeelding

Montage van een overkapping

Een Gumax® terrasoverkapping kunt u zelf monteren, maar u kunt de opbouw ook door Tuinmaximaal laten verzorgen. In beide gevallen, dus ook wanneer u de overkapping zelf monteert volgens de stappen van de montagehandleiding, behoudt u 5 jaar garantie.

De overkappingen van Gumax® zijn eenvoudig in elkaar te zetten en duizenden mensen zijn u al voor gegaan. De benodigde informatie vindt u op deze pagina terug. Zo behandelen we hieronder de voorbereiding voor de montage, de benodigde hulpmiddelen, komen veel gestelde vragen aan bod en leest u meer over het laten verzorgen van de montage door Tuinmaximaal. Kijk hieronder voor de verschillende onderwerpen.

 Bekijk deze film waarin de installatie van de terrasoverkapping in stappen doorlopen wordt.

Bekijk hier de film met de inmeetinstructies.

Inmeten van uw Gumax® terrasoverkapping of carport

De eerste stap is het bepalen van de gewenste afmetingen van uw overkapping. Hoe breed wilt u dat deze wordt? Hoe diep gaat deze de tuin in en hoe hoog mag de doorloophoogte van de overkapping zijn? Uw keuze is ook afhankelijk van de mogelijkheden in uw tuin, terras en aan huis. Hiervoor dient u rekening te houden met vier afmetingen; de beschikbare diepte in uw tuin, beschikbare breedte (zowel in de tuin als aan huis), gewenste doorloophoogte en mogelijke hoogte van plaatsing van het aluminium muurprofiel aan huis. Zorg ervoor dat u deze afmetingen noteert en kijk of de ruimte aan de huismuur in de gehele breedte vlak is en vrij van obstakels.

Zie de inmeetfilm voor de volledige uitleg.

Beschikt uw muur over isolatiemateriaal aan de buitenzijde? Lees hier meer over de mogelijkheden en aandachtspunten met isolatiemateriaal.

Nu u de beschikbare ruimte aan uw huis weet, gaan we beoordelen of de gewenste goothoogte van de overkapping mogelijk is. Klik hier rechts op het zijaanzicht om te zien welke afmetingen voor u benodigd zijn. In onze showroom hanteren wij altijd een doorloophoogte van 2300mm.


Zelf de Gumax® terrasoverkapping of carport in elkaar zetten

Een meerderheid van de mensen kiest ervoor om de overkapping of carport zelf te monteren. Voordat u hieraan begint, raden we aan om eens de installatiefilm te bekijken. Daarnaast wordt er een montagehandleiding meegeleverd bij iedere bestelling.

In deze montagehandleiding kunt u alle onderdelen zien welke Tuinmaximaal levert bij uw bestelling. De aanbevolen hulpmiddelen kunt u hier vinden. Bekijk onderstaande film waarbij de montage van een overkapping van Gumax® stap voor stap wordt uitgelegd.

Gumax® terrasoverkapping monteren:

Bekijk in deze film hoe het Belgische tv-programma DobbitTV stap voor stap uitlegt hoe je een Gumax overkapping monteert.

Montage door Tuinmaximaal

Wanneer u ervoor kiest om Tuinmaximaal de montage uit te laten voeren, dan bieden we die mogelijkheid. Dit doet u door te kiezen voor “standaard montage” tijdens het samenstelling van uw bestelling. Houd hiervoor altijd even de montagetijden in de gaten. Hieronder kunt u zien wat er allemaal wél en niet standaard inbegrepen is bij montage door Tuinmaximaal.

Wel standaard inbegrepen:

vinkje Algehele standaard montage van de overkapping
vinkje Montage van waterafvoer voor twee gevallen:

    − Waterafvoer boven de grond

    − Aansluiting van de waterafvoer op de betonpoeren maar niet op het ondergrondse afwateringssysteem

Niet standaard inbegrepen, wel mogelijk:

vinkje Het inkorten van de diepte van de overkapping
vinkje Het inkorten van de breedte van de overkapping
vinkje Andere aanpassingen, zoals een hoek maken in de overkapping
vinkje Montage van de accessoires. Hiervoor dient u de montage mee te bestellen bij de accessoires.
vinkje Het aansluiten van de betonpoeren op de HWA.

Niet inbegrepen:

kruisje Afbreken van zonneschermen, luifels of andere obstakels welke gemonteerd zijn op de muur.
kruisje Openbreken van betonnen fundering.
kruisje Aanleg geaard buitenstopcontact (230V~).
kruisje Terugleggen/ op maat maken van uw tegelwerk op het terras.

Overige hulpdocumenten voor de montage

Bent u benieuwd wat er allemaal nodig is voor het monteren van de overkapping? Bekijk dan eens de onderstaande hulpmiddelen die meer inzicht geven in de montage van een overkapping.

Inspiratie voor uw tuin in de blogs van Tuinmaximaal
Montagehandleidingen en andere gratis hulpmiddelen
Inspiratie, tips, trucs en andere videos op het Youtubekanaal van Tuinmaximaal

Veelgestelde vragen over montage

Hieronder zijn enkele veelgestelde vragen over montage te lezen. Kijk voor alle veelgestelde vragen over montage op deze pagina.


Ja, u kunt montage aanvinken op de productpagina van het product dat u wilt bestellen voor montage wanneer u een bestelling plaatst voor een Nederlands adres, met uitzondering van de Waddeneilanden. Zo kunt u montage bestellen bij de terrasoverkappingen, maar ook van de accessoires. Accessoires monteert Tuinmaximaal enkel onder terrasoverkappingen die zijn gezet door Tuinmaximaal. Voor onze montagediensten worden extra kosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen per product verschillen. Kijk op de betreffende productpagina's hoeveel deze montagekosten bedragen.

Ja, met behulp van de montagevideo en montagehandleiding kunt u de terrasoverkapping zelf monteren. Het advies van Tuinmaximaal is om de montagevideo te bekijken en vervolgens de afweging te maken om de terrasoverkapping zelf te monteren of de montage door Tuinmaximaal te laten verzorgen.

Alle relevante montagehandleidingen worden samen met uw bestelling geleverd. Mocht u ze digitaal in willen zien of zelf willen printen dan zijn deze hier te bekijken.

U kunt via het zijaanzicht op onze website de exacte hoogte van het muurprofiel van de overkapping berekenen, welke aan de gevel of constructiebalk bevestigd dient te worden, door de diepte van de overkapping en de gewenste doorloophoogte te bepalen. Het is niet mogelijk om af te wijken van de hellingshoek van 8 graden in verband met de CE Markering en garantie.

Bereken hier de benodigde hoogte aan uw gevel.

De staanders worden standaard geleverd met een lengte van 2500mm en kunnen naar wens worden ingekort. De maximale doorloophoogte die u hiermee kunt creëren is 2500mm wanneer een staander op het terras geplaatst kan worden. Wanneer er betonpoeren ingegraven dienen te worden is er meestal geen hogere doorloophoogte te realiseren dan 2400mm. Om zeker te zijn dat de overkapping bij u gemonteerd kan worden, adviseren wij enkele foto's van het aangezicht met bijbehorende afmetingen naar ons toe te sturen of een bezoek te brengen aan onze showroom.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u een terrasoverkapping gaat plaatsen dient de gevel obstakelvrij te zijn.