Montage van een overkapping

Een Gumax® terrasoverkapping is eenvoudig te monteren en wanneer u de overkapping monteert volgens de stappen van de montagehandleiding, behoudt u 5 jaar garantie.

De overkappingen van Gumax® zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Duizenden mensen zijn u al voor gegaan. De benodigde informatie vindt u op deze pagina terug. Zo behandelen we hieronder de voorbereiding voor de montage, de benodigde hulpmiddelen, informatievideo's en komen veel gestelde vragen aan bod. Kijk hieronder voor de verschillende onderwerpen.

 Bekijk deze film waarin de installatie van de terrasoverkapping in stappen doorlopen wordt.

Inmeten van uw Gumax® terrasoverkapping of carport

De eerste stap is het bepalen van de gewenste afmetingen van uw overkapping. Hoe breed wilt u dat deze wordt? Hoe diep gaat deze de tuin in en hoe hoog mag de doorloophoogte van de overkapping zijn? Uw keuze is ook afhankelijk van de mogelijkheden in uw tuin, terras en aan huis. Hiervoor dient u rekening te houden met vier afmetingen; de beschikbare diepte in uw tuin, beschikbare breedte (zowel in de tuin als aan huis), gewenste doorloophoogte en mogelijke hoogte van plaatsing van het aluminium muurprofiel aan huis. Zorg ervoor dat u deze afmetingen noteert en kijk of de ruimte aan de huismuur in de gehele breedte vlak is en vrij van obstakels.

Bekijk de inmeetfilm voor de volledige uitleg.

Beschikt uw muur over isolatiemateriaal aan de buitenzijde? Lees hier meer over de mogelijkheden en aandachtspunten met isolatiemateriaal.

Nu u de beschikbare ruimte aan uw huis weet, kunt u beoordelen of de gewenste goothoogte van de overkapping mogelijk is. Klik hier rechts op het zijaanzicht om te zien welke afmetingen voor u benodigd zijn. In onze showroom hanteren wij altijd een doorloophoogte van 2300mm.


De Gumax® terrasoverkapping of carport in elkaar zetten

Voordat u begint met de montage van uw terrasoverkapping of carport, raden we aan om eens de installatiefilm te bekijken. Daarnaast wordt er een montagehandleiding meegeleverd bij iedere bestelling. In deze montagehandleiding kunt u alle 

onderdelen zien welke Tuinmaximaal levert bij uw bestelling. De aanbevolen hulpmiddelen kunt u hier vinden. Bekijk onderstaande film waarbij de montage van een overkapping van Gumax® stap voor stap wordt uitgelegd.

Bekijk in deze film hoe het Belgische tv-programma DobbitTV stap voor stap uitlegt hoe je een Gumax overkapping monteert.

Overige hulpdocumenten voor de montage

Bent u benieuwd wat er allemaal nodig is voor het monteren van de overkapping? Bekijk dan eens de onderstaande hulpmiddelen die meer inzicht geven in de montage van een overkapping.

Veelgestelde vragen over montage

Hieronder zijn enkele veelgestelde vragen over montage te lezen. Kijk voor alle veelgestelde vragen over montage op deze pagina.


Nee, wij kunnen u niet helpen met het bewerken (zoals inkorten) van onderdelen van uw bestelling. We laten het ook niet toe om dit door uzelf te doen op ons bedrijfsterrein in verband met de veiligheid. Op het terrein van Tuinmaximaal (zoal de pick-up locatie) is enkel laden/lossen mogelijk.

Ja, met behulp van de montagevideo en montagehandleiding kunt u de terrasoverkapping zelf monteren. Het advies van Tuinmaximaal is om de montagevideo te bekijken.

Alle relevante montagehandleidingen worden samen met uw bestelling geleverd. Mocht u ze digitaal in willen zien of zelf willen printen dan zijn deze hier te bekijken.

U kunt via het zijaanzicht op onze website de exacte hoogte van het muurprofiel van de overkapping berekenen, welke aan de gevel of constructiebalk bevestigd dient te worden, door de diepte van de overkapping en de gewenste doorloophoogte te bepalen. Het is niet mogelijk om af te wijken van de hellingshoek van 8 graden in verband met de CE Markering en garantie.

Bereken hier de benodigde hoogte aan uw gevel.

De staanders worden standaard geleverd met een lengte van 2500mm en kunnen naar wens worden ingekort. De maximale doorloophoogte die u hiermee kunt creëren is 2500mm wanneer een staander op het terras geplaatst kan worden. Wanneer er betonpoeren ingegraven dienen te worden is er meestal geen hogere doorloophoogte te realiseren dan 2400mm. Om zeker te zijn dat de overkapping bij u gemonteerd kan worden, adviseren wij enkele foto's van het aangezicht met bijbehorende afmetingen naar ons toe te sturen of een bezoek te brengen aan onze showroom.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u een terrasoverkapping gaat plaatsen dient de gevel obstakelvrij te zijn.