Montage overkapping

Afmetingen overkappingen

U kunt een Gumax® overkapping zelf monteren of de montage laten verzorgen door Tuinmaximaal. Ook wanneer u de overkapping zelf monteert volgens de stappen uit de handleiding, behoudt u de 5 jaar garantie. Het dak van de overkappingen dient met een hoek van 8 graden te worden gemonteerd. Klik op de afbeelding hier rechts om via het zijaanzicht de afmetingen van uw situatie te berekenen. Voor de positie van staanders kunt u hier het bovenaanzicht terugvinden.

Houd er rekening mee dat bij gebruik van betonpoeren, de staanders enkele centimeters de grond in gaan. Het inmeten van de overkapping is bij montage door ons of eigen montage gemakkelijk te doen met behulp van onze inmeetfilm. Bekijk de inmeetfilm.

Isolatiemateriaal buitenkant huis

Bij de bouw van nieuwbouwhuizen wordt vaak isolatiemateriaal gebruikt. Dit materiaal wordt aan de buitenmuren van het huis geplaatst. Op dit isolatiemateriaal zit vaak een gaas met daar overheen stucwerk of sierpleister. Ook kan het wel eens voorkomen dat hier overheen steenstrippen worden aangebracht. Dit heeft tot gevolg dat het van buitenaf niet meer duidelijk zichtbaar is of er wél of geen isolatiemateriaal is gebruikt. Is dit bij u het geval? Lees dan verder.

Uw Gumax® overkapping zelf monteren

Met behulp van deze video en onderstaande montage handleiding monteert u zelf de Gumax® overkapping. Tuinmaximaal levert de overkapping inclusief schroeven, pluggen, kit, kitpistool, kiezels, worteldoek en gatenboor. Kiezels en worteldoek worden vervangen door betonpoeren indien u deze bij de overkapping mee bestelt.

Uw Gumax® overkapping laten monteren door Tuinmaximaal

U kunt de overkapping door Tuinmaximaal laten monteren door "standaard montage" op de pagina van de overkapping naar uw wens aan te vinken en deze mee te bestellen. Wat is er inbegrepen bij de standaard montage door Tuinmaximaal?

Wel standaard inbegrepen:

vinkje Algehele standaard montage van de overkapping
vinkje Twee keuzemogelijkheden voor de waterafvoer:
vinkjeTuinmaximaal monteert de afwatering aan de onderkant van een van de staanders, waar het water wegloopt in een gegraven kiezelbak met daaronder een worteldoek.
vinkje Tuinmaximaal monteert de overkapping op betonpoeren waarbij het water via een van de poeren wordt afgevoerd.

Niet standaard inbegrepen, wel mogelijk:

vinkje Het inkorten van de diepte van de overkapping
vinkje Het inkorten van de breedte van de overkapping
vinkje Andere aanpassingen, zoals een hoek maken in de overkapping
vinkje Montage van de accessoires. Hiervoor dient u de montage mee te bestellen bij de accessoires.
vinkje Het aansluiten van de betonpoeren op de HWA.

Niet inbegrepen:

kruisje Afbreken van zonneschermen.
kruisje Openbreken van betonnen fundering.
kruisje Aanleg geaard buitenstopcontact (230V~).

Veelgestelde vragen over montage

Hieronder zijn enkele veelgestelde vragen over montage te lezen. Kijk voor alle veelgestelde vragen over montage op deze pagina.


Ja, u kunt montage aanvinken op de productpagina van het product dat u wilt bestellen voor montage wanneer u een bestelling plaatst voor een Nederlands adres, met uitzondering van de Waddeneilanden. Zo kunt u montage bestellen bij de terrasoverkappingen, maar ook van de accessoires. Accessoires monteert Tuinmaximaal enkel onder terrasoverkappingen die zijn gezet door Tuinmaximaal. Voor onze montagediensten worden extra kosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen per product verschillen. Kijk op de betreffende productpagina's hoeveel deze montagekosten bedragen.

Ja, met behulp van de montagevideo en montagehandleiding kunt u de terrasoverkapping zelf monteren. Het advies van Tuinmaximaal is om de montagevideo te bekijken en vervolgens de afweging te maken om de terrasoverkapping zelf te monteren of de montage door Tuinmaximaal te laten verzorgen.

Alle relevante montagehandleidingen worden samen met uw bestelling geleverd. Mocht u ze digitaal in willen zien of zelf willen printen dan zijn deze hier te bekijken.

U kunt via het zijaanzicht op onze website de exacte hoogte van het muurprofiel van de overkapping berekenen, welke aan de gevel of constructiebalk bevestigd dient te worden, door de diepte van de overkapping en de gewenste doorloophoogte te bepalen. Het is niet mogelijk om af te wijken van de hellingshoek van 8 graden in verband met de CE Markering en garantie.

Bereken hier de benodigde hoogte aan uw gevel.

De staanders worden standaard geleverd met een lengte van 2500mm en kunnen naar wens worden ingekort. De maximale doorloophoogte die u hiermee kunt creëren is 2500mm wanneer een staander op het terras geplaatst kan worden. Wanneer er betonpoeren ingegraven dienen te worden is er meestal geen hogere doorloophoogte te realiseren dan 2400mm. Om zeker te zijn dat de overkapping bij u gemonteerd kan worden, adviseren wij enkele foto's van het aangezicht met bijbehorende afmetingen naar ons toe te sturen of een bezoek te brengen aan onze showroom.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u een terrasoverkapping gaat plaatsen dient de gevel obstakelvrij te zijn.