Terrasoverkapping prijzen

Terrasoverkapping prijzen

Een terrasoverkapping biedt vele voordelen. Zo geniet u tijdens warme en minder warme dagen heerlijk buiten onder uw terrasoverkapping. Ook geeft het een luxe uitstraling aan uw tuin. Reden genoeg om u te verdiepen in de mogelijkheden. Een mooie terrasoverkapping hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Lees hier meer over de prijzen van een terrasoverkapping.

"Met de uitgebreide handleiding en de Youtube filmpjes bleek ook de montage makkelijker dan aanvankelijk gedacht en ziet er ook nog eens zeer fraai uit" - Jan

Wat kost een terrasoverkapping?

Bij Tuinmaximaal heeft u al een terrasoverkapping vanaf €896,-. Daarnaast biedt Tuinmaximaal altijd de laagste prijs garantie. Vindt u bij een andere aanbieder dezelfde terrasoverkapping goedkoper? Dan ontvangt u een cadeaubon van €50,- om te besteden in onze webshop. Meer informatie hierover leest u op de laagste prijs garantie pagina.

In de tabel ziet u een overzicht van de startprijzen voor een terrasoverkapping. De prijzen zijn inclusief BTW.

DaktypePrijs*
Helder/ Opaal/ IQ Relax Polycarbonaat€896,-
Helder glas€1.466,-
Melkglas€1.758,-

*Prijzen zijn excl. lopende acties.

Kosten antraciete terrasoverkapping
Mat antraciete terrasoverkapping met schuifpui

Ongeëvenaarde kwaliteit voor de laagste prijs

Naast het feit dat u bij Tuinmaximaal een terrasoverkapping koopt met de laagste prijs, koopt u ook een terrasoverkapping van ongeëvenaarde kwaliteit. Gumax® terrasoverkappingen zijn van een sterk type aluminium gemaakt die wel 25% sterker zijn dan andere merken aluminium. Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van een oersterk staalsoort in de goot waardoor alle terrasoverkappingen bestand zijn tegen een last van 80 kg per m2.

Verder zijn alle terrasoverkappingen voorzien van Superior coating. Dit houdt in dat de coating zijn kleur en glas uitstekend behoudt. Bij Tuinmaximaal koopt u dus een terrasoverkapping van topkwaliteit voor de laagste prijs.

Kosten montage terrasoverkapping

Tuinmaximaal verkoopt alle terrasoverkappingen als gebruiksvriendelijke bouwpakketten. Met behulp van de handige stap-voor-stap montagehandleidingen en video’s kan iedereen zijn eigen overkapping bouwen. U betaalt bij Tuinmaximaal geen kosten om uw terrasoverkapping te laten plaatsen, de montage doet u immers zelf.

Doordat u uw overkapping zelf plaatst, kunt u deze geheel op maat maken. U krijgt dus een terrasoverkapping op maat, zonder extra kosten.

Welke keuzes bepalen de kosten voor een terrasoverkapping?

De keuzes die u maakt bij het samenstellen van uw terrasoverkapping, hebben direct invloed op de prijs.

  • Het daktype
    Voor uw Gumax® terrasoverkapping heeft u de keuze uit een glazen dak of een polycarbonaat dak. Polycarbonaat daken zijn in prijs goedkoper dan glazen daken. Toch zijn glazen daken populair omdat dit uw overkapping een luxueuze uitstraling heeft.
  • De breedte
    Hoe breed uw overkapping wordt, heeft invloed op de prijs. Hoe breder de terrasoverkapping, hoe meer u betaalt.
  • Diepte
    Ook de diepte heeft invloed op het kostenplaatje. Hoe dieper de terrasoverkapping, hoe hoger de kosten.

Bij Tuinmaximaal heeft u de keuze uit drie kleuren terrasoverkappingen; mat antraciet (RAL 7016), mat wit (RAL 9016) en mat zwart (RAL 9005). De kleurkeuze heeft geen invloed op de prijs van uw aluminium overkapping. Ook het type stijl overkapping, klassiek of modern, heeft geen invloed op het kostenplaatje.

De gemiddelde kosten voor een terrasoverkapping

Hoeveel kosten u exact kwijt bent voor een terrasoverkapping, is lastig in te schatten. Zoals hierboven omschreven hangt dit af van het type dak en uw gewenste afmetingen. Om u toch een beter beeld te geven, staan hieronder de gemiddelde prijzen weergegeven per daktype. De getoonde prijzen zijn inclusief BTW.

Daktype

Gemiddelde prijs*

Polycarbonaat

€1.847,-

Helder glas

€2.757,-

Melk glas

€3.307,-

* Een terrasoverkapping van 6.06m bij 3m, prijzen zijn excl. lopende acties.

Terrasoverkapping met glazen schuifwanden

Extra opties voor uw terrasoverkapping

Om optimaal van uw terrasoverkapping te genieten, kunt u uw overkapping eenvoudig uitbreiden. Met de Gumax® ledverlichting kunt u in de avonden heerlijk onder uw terrasoverkapping genieten. De ledverlichting is eenvoudig te dimmen met de afstandsbediening. Zo creëert u in een handomdraai de gewenste sfeer. De ledverlichting heeft al voor slechts €165,-. 

Zit u graag heel het jaar in uw tuin? Dan is de glazen schuifwand (vanaf €369,-) wat voor u. Met de glazen schuifwand sluit u gemakkelijk uw overkapping af waardoor u zelf bij minder warme temperaturen heerlijk buiten zit. Een mooi bijkomend voordeel is dat een overkapping met glazen schuifwanden een isolerende werking heeft doordat de warmte langer in de ruimte blijft hangen. Hierdoor bespaart u dus jaarlijks flink op uw stookkosten.  

Wanneer u graag in de schaduw geniet, biedt Gumax® automatische zonwering de perfecte uitkomst. Elke baan kan afzonderlijk bediend worden met de bijgeleverde afstandsbediening. Zo bepaalt u zelf hoeveel schaduw u creëert onder uw overkapping. De automatische zonwering kunt u aanschaffen vanaf €1.382,-.

Waardevermeerdering van uw woning

Met een terrasoverkapping (met glazen schuifwanden) creëert u een verlengstuk van uw woning. Deze extra vierkante meters zorgen voor een waardevermeerdering van uw woning. Dit is voordelig wanneer u uw woning in de toekomst wilt verkopen. Een terrasoverkapping is dus leuk voor nu én een slimme investering voor de toekomst.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd naar de exacte kosten van een terrasoverkapping? Stel uw eigen terrasoverkapping samen in onze webshop of vraag een vrijblijvende offerte aan bij onze klantenservice.


Toch nog vragen?

Meer informatie?
Lees hier meer over:

Meer informatie?
Lees hier meer over:

Kosten witte schuifpui