Monteren op buitenmuren met isolatiemateriaal

isolatiemateriaal buitenmuren
Bij de bouw van nieuwbouwhuizen wordt vaak isolatiemateriaal gebruikt. Dit materiaal wordt aan de buitenmuren van het huis geplaatst. Op dit isolatiemateriaal zit vaak een gaas met daar overheen stucwerk of sierpleister. Ook kan het wel eens voorkomen dat hier overheen steenstrippen worden aangebracht. Dit heeft tot gevolg dat het van buitenaf niet meer duidelijk zichtbaar is of er wél of geen isolatiemateriaal is gebruikt. Is dit bij u het geval? Lees dan verder.

Laat u de overkapping door Tuinmaximaal monteren en zijn uw buitenmuren voorzien van isolatiemateriaal?

U zult van te voren na moeten gaan hoe dik het isolatiemateriaal is, inclusief de afwerking aan de buitenkant tot aan de binnenmuur. Tuinmaximaal zal het muurprofiel van de overkapping in de meeste gevallen op een hoogte tussen de 2,50m en 3,00m monteren (dit kan ook net iets hoger of lager zijn, bereken de gewenste hoogte hier). U dient de dikte van het isolatiemateriaal inclusief de afwerking aan de buitenkant op deze hoogte op te meten. Tuinmaximaal komt dit niet opmeten bij u aan huis. De monteurs van Tuinmaximaal kunnen met speciale slagpluggen overkappingen monteren waarbij de binnenmuur op maximaal 10 centimeter afstand zit, gemeten vanaf de buitenzijde van de muur, inclusief het stucwerk, sierpleister of steenstrippen. Onze monteurs nemen hiervoor standaard de benodigde langere slagpluggen mee. Bedraagt de ruimte tot de binnenmuur meer dan 10 centimeter? In dit geval wordt de spanning op het muurprofiel te hoog en monteren wij de overkapping niet. U zult in zo'n geval zelf een andere voorziening dienen te treffen in de vorm van een balk, waaraan de overkapping gemonteerd kan worden, voordat onze monteurs uw overkapping kunnen plaatsen.

isolatiemateriaal buitenmuur

Gaat u de overkapping zelf monteren en zijn uw buitenmuren voorzien van isolatiemateriaal?

Tuinmaximaal levert uw overkapping met de slagpluggen die geschikt zijn om het muurprofiel direct op een (dubbel-)steense muur te monteren en levert géén slagpluggen die geschikt zijn voor de montage op een muur met isolatiemateriaal. Indien uw buitenmuren voorzien zijn van isolatiemateriaal, zult u zelf moeten zorgen voor de juiste slagpluggen. Vraag bij de bouwmarkt na welke slagpluggen u nodig heeft om de overkapping te monteren. Is het isolatiemateriaal zo dik waardoor het gebruik van slagpluggen of schroefpluggen niet meer mogelijk is, dan dient er een voorziening te komen in de vorm van een balk waaraan het muurprofiel van de overkapping bevestigd kan worden. U dient voor de montage van een overkapping op een muur met isolatiemateriaal, na te gaan hoe dik het isolatiemateriaal tot de binnenmuur is. U zult het muurprofiel van een overkapping doorgaans monteren op een hoogte tussen 2,50m en 3,00m (dit kan ook net iets hoger of lager zijn, bereken de gewenste hoogte hier).