Heerlijk zo’n terrasoverkapping in de tuin. Daar wil je het hele jaar van genieten. Dus ook tijdens de hete zomerdagen, zonder dat je volledig wegsmelt. Of wil je juist meer sfeer creëren tijdens de donkere dagen? Dat kan allemaal met een oprolbaar terrasoverkapping doek. In dit artikel vertellen we alle voordelen van een oprolbaar doek en waarom dit onmisbaar is onder jouw terrasoverkapping.

Stel de automatische zonwering per baan in

Zon, schaduw of sfeer?

Een oprolbaar terrasoverkapping doek is ideaal wanneer je schaduw wilt creëren onder je overkapping. Doordat het doek oprolbaar is, kies je op ieder moment voor de gewenste hoeveelheid zon of schaduw. Wil je genieten van de warme zonnestralen? Wanneer de zon lager staat, creëer je schaduw door middel van Gumax® Shading Panels of door het plaatsen van planten onder de overkapping.

Buiten schaduw is een oprolbaar doek ook ideaal voor het creëren van meer sfeer onder je overkapping. Het sluiten van het doek maakt het knusser, bijvoorbeeld tijdens de donkere dagen van het jaar. Zeker in combinatie met sfeervolle verlichting is jouw terrasoverkapping helemaal compleet. Met het Gumax® Lighting System pas je gemakkelijk de lichtscènes aan en creëer je in een handomdraai de perfecte sfeer voor iedere gelegenheid.

Terrasoverkapping doek zelf maken of niet?

Een terrasoverkapping doek zelf maken is een optie. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een canvas- of schaduwdoek.  Als je kijkt naar de terrasoverkapping doek prijzen, dan lijkt dit een goed alternatief voor het creëren van schaduw in de tuin of onder een overkapping. Het nadeel is dat het schaduwdoek verplaatsen veel werk is als je wel in de zon wil zitten.

Deze kwestie omzeil je met automatische zonwering. Hiermee ben je flexibel en kies je elk moment van de dag voor zon of voor schaduw. Dit is vooral ideaal voor de verschillende seizoenen van het jaar. Met Gumax® automatische zonwering bedien je de zonweringsstroken zelfs individueel. Zit jij graag in de zon, maar je partner liever in de schaduw? Opgelost!

Gumax automatische zonwering in een tuinkamer
Gumax automatische zonwering onder een overkapping

Warmte weerkaatsen

Een standaard schaduwdoek zorgt voor schaduw, maar eronder kan het nog steeds erg warm zijn. Het doek van de Gumax® automatische zonwering  is daarentegen speciaal ontworpen voor het weghouden van de warmte. Deze is vervaardigd uit een kunststof doek met geweven aluminium draden. Dit zorgt ervoor dat het zonwering doek effectief de warmtestraling reflecteert, zonder dat er verduistering ontstaat onder de terrasoverkapping.

Onderhoudsvriendelijk zonwering doek

Hoe minder onderhoud vereist is, hoe beter. Het is een voordeel van Gumax® automatische zonwering dat je het doek onder de overkapping monteert. Daardoor is het niet onderhevig aan weersinvloeden en vuil van buitenaf. Een waterdicht doek is in dit geval dus onnodig. Daarnaast is het zonwering doek erg onderhoudsarm. Als er wat stof op zit, verwijder je dit gemakkelijk met een plumeau.

Terrasoverkapping met doek: de prijzen

Terrasoverkapping doek prijzen lopen sterk uiteen, afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de grootte van de overkapping, de kwaliteit van het doek en de eventuele extra functies zoals elektrische bediening. Wat kost een automatisch terrasoverkapping doek dat waterdicht is qua prijs? Bij Tuinmaximaal bestel je Gumax® automatische zonwering voor onder de terrasoverkapping vanaf €1.382,-. Deze prijs geldt voor een overkapping van 3.06 meter breed en 2.5 meter diep. Hierbij zit het volgende inbegrepen

  • Speciaal ontwikkeld reflecterend zonweringsdoek 
  • Keuze uit mat antraciet, mat wit en mat zwart
  • Geleidingsrails
  • Motoren per baan 
  • Draadloze afstandsbediening, op te laden via micro-USB
  • Schroeven voor montage van het terrasoverkapping doek
  • Papieren handleiding en montagevideo’s

 

Breedte

Diepte

Prijs

3.06 m

2.5 m - 4 m

€ 1.382,- -  € 1.926,-

4.06 m 

2.5 m - 4 m

€ 1.803,- -  € 2.526,-

5.06 m

2.5 m - 4 m

€ 2.224,- -   € 3.192,- 

6.06 m

2.5 m - 4 m

€ 2.644,- -  € 3.732,-

7.06 m

2.5 m - 4 m

€ 3.064,- -  € 4.331,-

8.06 m

2.5 m - 4 m

€ 3.486,- - € 4.932,-

9.06 m

2.5 m - 4 m

€ 3.908,- - € 5.534,-

10.06 m

2.5 m - 4 m

€ 4.327,- - € 6.136,-

11.06 m

2.5 m - 4 m

€ 4.749,- - € 6.737,-

12.06 m

2.5 m - 4 m

€ 5.168,- - € 7.338,-

 

Kijk voor het volledige overzicht van de maten en prijzen op de pagina over zonwering.

Een goede aanvulling voor jouw terrasoverkapping

Wil je echt maximaal van je terrasoverkapping genieten, ook tijdens de hete en de donkere dagen? Dan is een oprolbaar terrasoverkapping doek een ideaal middel voor het creëren van  schaduw of sfeer. De Gumax® automatische zonwering biedt daarnaast nog vele andere voordelen, waardoor het bedienen en het onderhouden van het doek kinderspel wordt. Gebruik de tijd die je daaraan overhoudt  om lekker te relaxen onder je terrasoverkapping.

 

Meer informatie? Bekijk de pagina over zonwering