“Materiaal, kleur én geur zorgen voor de ultieme sfeerbeleving” vertelt Colien van Duijnhoven, interieuradviseur bij Studio Coco. Geniet tijdens de koude winterdagen van een warm en sfeervol interieur. Maak het binnenshuis én onder je terrasoverkapping extra gezellig. “Gebruik warme kleuren én combineer verschillende materialen met elkaar”. 

Interieur

“Interieur draait om jou als persoon”, legt Colien van Duijnhoven, interieuradviseur bij Studio Coco, uit. Richt elke ruimte geheel naar eigen smaak in. “Het functionele karakter is de basis. Materiaal, kleur en geur zorgen voor persoonlijkheid.”

Maak gebruik van verschillende materialen
Creëer een warm, huiselijk en speels interieur door een combinatie van verschillende materialen. “Denk aan wol en velvet of kies voor een warm, groot hoogpolig kleed”, vertelt Colien. “Kies onder je terrasoverkapping voor weersbestendige stoffen”. Pak met het interieur van je terrasoverkapping echt uit. Haal buiten naar binnen én binnen naar buiten. Combineer tegenovergestelde materialen met elkaar. Zoals betontegels met een zacht kleed of een tafelblad van hout met een stalen frame. Benieuwd welke materialen goed bij elkaar passen? Maak dan een materialen-bord. Vraag hiervoor stalen en samples aan in de winkel. Bestel ook gratis én vrijblijvend het samplepakket van Tuinmaximaal.

 

 

Gebruik kleur voor een warme, persoonlijke sfeer
Kleurgebruik maakt je interieur persoonlijk. Het maakt de ruimte kleiner óf juist groter en lichter. Ook hebben kleuren invloed op de gemoedstoestand en gevoelstemperatuur. Rood, oranje en bruine kleuren voelen warmer aan dan bijvoorbeeld paars of blauw. Zeker bij winterse temperaturen maken de kleuren in je interieur een groot verschil. “Met de juiste kleuren breng je in een handomdraai een warme sfeer aan. Kies voor dondergroen, roestbruin of oker”, adviseert Colien. “Laat deze kleuren terugkomen in accessoires zoals kussens, plaids, kaarsen en vazen”. Een mooi bijkomend voordeel: warme kleuren geven je ook nog eens een energiek en blij gevoel.

Maak met geur de sfeerbeleving compleet
Maak de sfeerbeleving compleet met de perfecte geur. Je voelt je direct prettiger wanneer je een aangename geur ruikt. Geuren brengen je onbewust in contact met herinneringen en bijbehorende emoties. Speel hier met je interieur slim op in. Heb je mooie herinneringen aan het bakken van appeltaart met je moeder? Gebruik dan kaneel- en appelgeuren in huis. Deze geuren brengen je direct terug naar het mooie moment van vroeger. “Voeg geurkaarsen toe aan je interieur of gebruik geurdiffusers”, adviseert Colien.

Meer inspiratie? Bekijk ons Pinterestbord.