“Een terrasoverkapping met een goede constructie biedt een echte waardevermeerdering voor je huis”, weet Mariska van de Velde, eigenaar van Vraag ’t de leukste makelaar. Een overkapping zorgt voor extra vierkante meters ruimte. Extra veel woongenot voor jou en al je naasten. Daarnaast vergroot het ook nog eens de verkoopkans van je woning, een win-winsituatie dus!

overkapping huis

Een terrasoverkapping maakt je huis meer waard
Met een terrasoverkapping word je huis meer waard. “Een terrasoverkapping of carport valt onder gebouw gebonden buitenruimtes van je huis”, legt Mariska van de Velde, eigenaar van Vraag ’t de leukste makelaar uit. Kies je voor een terrasoverkapping met glazen schuifdeuren? Dan wordt deze ruimte zelfs benoemd als inpandige ruimte. “Deze extra vierkante meters verhogen de waarde van je huis. Dit bevordert de verkoop enorm”.

Ook heeft een overkapping een positieve invloed op de uitstraling van een huis. “Hoe beter een woning gepresenteerd wordt, hoe groter de kans op verkoop is. Mensen kopen hun woning veelal op gevoel en sfeerbeleving”, benadrukt Mariska. Een gezellig aangeklede buitenruimte is dus erg leuk voor jezelf én verhoogt de kans op verkoop.    

 

 

Extra woonoppervlak zorgt voor extra woongenot
Met een terrasoverkapping creëer je extra vierkante meters wonen aan je huis. Een extra ruimte, geheel naar wens in te richten. Kies je voor een loungeruimte, eetkamer, thuiswerkplek of misschien zelfs een sportruimte? “Een overkapping is bijzonder praktisch, fijn én gezellig. Het is echt een verlengstuk van je woning”, vertelt Mariska enthousiast. Juist voor kleinere huizen biedt het veel extra woongenot.Terrasoverkapping voordeliger dan een uitbouw
Terrasoverkapping of een uitbouw? We maken de keuze gemakkelijk voor je. Een overkapping biedt namelijk vele voordelen in vergelijking met een uitbouw. Het grote voordeel is dat een overkapping veel goedkoper is. “Bij het aanvragen van een hypotheek kun je een overkapping mee financieren”, geeft Mariska als tip. “Je merkt het nauwelijks in de maandlasten en zo geniet je al snel van de nieuwe overkapping”.

Een ander voordeel is dat kleinere ruimtes goedkoper zijn in stookkosten. Kies daarom voor een gezellige, knusse en warme woonkamer. En creëer extra woonruimte met een terrasoverkapping. Zo geniet je het hele jaar door van je tuin in deze heerlijke loungeruimte.

Een overkapping zelf plaatsen of door een aannemer?
Wanneer je een (nieuw)bouwhuis koopt, zijn er veel keuzemogelijkheden. Ga je de overkapping zelf plaatsen of besteed je dit uit bij een aannemer? “Het is veel voordeliger om dit zelf te doen”, vertelt Mariska. “Een aannemer berekent namelijk materiaal-, verzekerings-, opslag- en werkmankosten”.

Monteer de overkapping zelf en bespaar eenvoudig onnodige kosten. Bekijk onze montagevideo en zie hoe je stap voor stap je eigen overkapping bouwt.