Zoek de mooiste kerstcadeaus op de kerstmarkt. Bereid de lekkerste winterse gerechten op de winterbarbecue. Of ga de uitdaging aan met je vrienden tijdens een potje ijskarten. Ga eropuit tijdens de vrije dagen rondom de feestdagen. Geniet van de leukste winteractiviteiten. 

Kerstmarkt

Bezoek een kerstmarkt
Lichtjes en kaarsen die elke kraam mooi verlichten. Prachtig versierde kerstbomen en de feestelijke sfeer. Beleef het ultieme kerstgevoel op de kerstmarkt. Het is dé perfecte plek voor alle kerstinkopen. Haal bijvoorbeeld een heerlijke warme trui voor je vader, een lekker geurtje voor je moeder en een mooie armband voor je zus. Heb je nog geld over? Haal dan ook wat leuks voor jezelf. Verwen jezelf daarnaast ook op een heerlijk glaasje glühwein of een warme kop chocomelk.

Ga op (indoor) wintersport
Opzoek naar actie? Ga dan op (indoor) wintersport. Laat je beste skikunsten zien op de piste. Of test je behendigheid op het snowboard. Wintersport is hartstikke gezond én ook nog eens erg leuk.  Breng eens een bezoekje aan de indoor skihal.

Zin in nog meer actie? Ruil sneeuw in voor ijs en bezoek de ijskartbaan. Ga de uitdaging aan met jezelf, je vrienden of familie. Zet de snelste tijd neer en blijf het glijden de baas. Zijn jouw driftkunsten de beste?

Ontdek pretparken in wintersfeer
Ontelbare fonkelde lichtjes, talloze attracties en adembenemende shows. ’s Winters zijn pretparken op zijn mooist. Geniet met volle teugen van de betoverende sfeer en proef verrukkelijke lekkernijen. Beleef de winterse sfeer met de hele familie of gezellig met je vrienden.

Trek je schaatsen aan
Zodra de eerste vorst aan de grond is, begint het al te kriebelen. Is het natuurijs al sterk genoeg? Ja? Haal de schaatsen van zolder, slijp ze zo nodig, trek warme kleding aan en ga naar de dichtstbijzijnde natuurijsbaan. Voel je zo vrij als een vogel, op het ijs. Ook als de temperaturen boven nul blijven, kun je op veel plekken schaatsen. Beleef winters plezier op schaatsen.

Tip! Zorg voor goede schaatsen, net vóórdat het gaat vriezen. Zo kun je, zodra het ijs sterk genoeg is, direct het ijs op.

Hou een kerstfilm marathon
Organiseer een kerstfilm marathon voor winters plezier thuis. Kies je favoriete kerstklassiekers. Zorg voor warme plaids en kussen. Decoreer je woonkamer met kerstversiering en haal tot slot lekkere snacks in huis. Kruip met je (foute) kersttrui op de bank en de filmmarathon kan beginnen. 

Organiseer een winterbarbecue aan huis
Geef een twist aan klassieke winterse gerechten en bereid ze op de barbecue. Maak bijvoorbeeld kalkoen, stoofpeertjes of een overheerlijke stoofpot. De lekkerste wintergerechten, maar dan net even anders. Leuk voor de afwisseling én een uitdaging voor iedere amateur chef-kok. Dineren doe je natuurlijk lekker warm en beschut binnen. Met een terrasoverkapping genieten je gasten en jezelf heerlijk warm van het overheerlijke eten. Zo kunnen jullie tot in de late uurtjes genieten. Bekijk onze blog ‘zelf een winterbbq aan huis organiseren’ voor handige tips voor je winterbarbecue.

Meer inspiratie? Bekijk ons Pinterestbord.