De winter is in volle gang. Kale bomen, koude temperaturen en lange, donkere avonden. Ook in de winter geniet je volop in eigen tuin. De kou maakt plaats voor warmte en gezelligheid. Gezellige lichtjes, warme kleedjes en kleurrijke planten. Met deze 4 tips weet jij je wintertuin op te fleuren.  

1. Winterharde planten

Wie aan planten en winter denkt, denkt aan vorst. Daar is dé oplossing voor, namelijk: winterharde planten. Deze planten kunnen de vorst goed verdragen. Door dit soort planten aan te schaffen, behoud je kleur in je wintertuin. Welke planten je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou. Laat je bij de keuze voor winterharde planten adviseren door specialisten.

2. Sfeervolle accessoires

Kleed je tuin gezellig aan met winterse decoratie. Bijvoorbeeld door middel van bloempotten, die door een opvallende kleur de tuin nóg levendiger maken. Heb je een terrasoverkapping? Denk aan bijpassende verlichting, zoals bijvoorbeeld dimbare LED verlichting, lantaarns of gezellige kaarsen. Of plaats een mooie pot met (droog)bloemen op een tafeltje. Leg wat warme dekens klaar voor de echte winterse avonden.

terrasoverkapping winter accessoires

3. Warmte in de wintertuin

Plaats een vuurkorf in de achtertuin voor de ultieme winterse sfeer. Het knisperende vuur zorgt voor een nostalgisch gevoel. Omring jezelf door vrienden of familie en beleef een gezellige dag. Warm jezelf op met een zacht fleecedeken. Heb je een veranda? Zorg er dan voor dat het vuur op een veilige afstand staat van de overkapping.

4. Help dieren een handje

Ook voor dieren is de winter een koude maand, er is weinig voedsel. Help dieren de winter door, bijvoorbeeld door te zorgen voor wat water of vogelvoer. Hang een pindakaashuisje op in je tuin en geniet van de levendigheid die de vogels in je tuin brengen. 

Doe inspiratie op

Bekijk hier het Pinterestbord voor meer inspiratie over het opfleuren van je wintertuin.