Verras je gasten eens met een sfeervolle winterbbq aan huis. Een winterbbq draait om het heerlijkste vlees én om de unieke sfeer. Met tuinfakkels, kaarsen op tafel, en samen proostend met een glas warme drank organiseer je een bijzondere winterse avond.

De korte winterdagen zorgen voor bijzondere avonden. Het is vroeg donker, dus maak het gezellig met kaarsen op tafel, lampionnen of gekleurde hanglampjes. Dimbare verlichting geeft extra sfeer.

De perfecte plek tijdens een winterse avond voor jouw gasten

Plaats voor extra gezelligheid vuurkorven of -schalen . Een dik pak sneeuw in je tuin zorgt voor de allermooiste sfeer. Je wilt natuurlijk graag dat jouw gasten goed beschut zitten tijdens een winterse avond. Heb je een terrasoverkapping? Dan heb je in alle seizoenen de perfecte plek voor jou en je gasten.

winter_bbq_terrasoverkapping

Kussentjes en verwarmende dekens

Licht je gasten vooraf in dat het wat kouder is, zodat ze een warme trui aandoen en eventueel een sjaal of muts. Zorg zelf voor kussentjes en verwarmende dekens. En beperk het buiten koken tot de bereiding op de barbecue zelf.

Veilige afstand

Zet je barbecue nooit onder je overkapping! Zoek een stabiele plek op een veilige afstand van de overkapping. Vanonder je overkapping houd je een oogje in het zeil. En je kunt er zelf ook even opwarmen.

Behoud de warmte in je barbecue

Bij lage winterse buitentemperaturen moet de barbecue net iets harder werken. Houd de klep van je barbecue dus zoveel mogelijk dicht. Zo blijft de warmte het beste behouden. Plaats je barbecue uit de wind, want door koude lucht gaart het vlees minder snel.

Vuurkorven zorgen voor een sfeervolle winterbbq.
Vlees voor op de winterbbq.

Laat het vlees op temperatuur komen

Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het op de barbecue legt. Vlees dat je direct vanuit de koelkast op de barbecue legt, verliest smaak en je hebt bovendien kans dat het taai wordt.

Hamburger, grillworst en saté zijn ideaal

Dunnere stukken vlees hebben minder bereidingstijd nodig. In de winter duurt het allemaal een stuk langer, dus voorgegaard vlees is de ideale oplossing. Hamburgers, grillworst en saté zijn ideaal. Zorg voor voldoende brandstof voor je barbecue. En maak je gerechten af met seizoensgroenten zoals prei, pastinaak, spruiten en wortelen. Maak er salades mee of gril ze op de barbecue.

Een winterbbq maak je helemaal compleet met boven het vuur gesmolten marshmallows. Ook heerlijk in warme chocolademelk met slagroom!

Meer ideeën en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of doe inspiratie op via ons Pinterestbord!