Begin het nieuwe jaar goed en plan voldoende ontspanningsmomenten voor jezelf. Ontsnap even aan het dagelijks leven en focus op jezelf. Ontspannen kan op verschillende manieren. Om je wat inspiratie te geven, geven wij hieronder een aantal tips om maximaal te ontspannen.

terrasoverkapping ontspannen

1. Begin de dag met yoga

Om yoga te beoefenen hoef je niet per se naar de sportschool. Onder de veranda is de ideale, rustige plek voor al je yogaoefeningen. Rol je yogamatje uit en neem plaats onder de overkapping. Start de ochtend met wat tijd voor jezelf door middel van yogaoefeningen. Terwijl je de vogels hoort fluiten en de wind hoort waaien, kom jij tot rust. Voor je het weet ben je helemaal ontspannen en klaar voor een frisse start van de dag.

2. Jezelf verliezen in een goed boek

Het lezen van een boek zorgt ervoor dat je je voor even in een andere wereld kunt wanen. Ga in een relaxte stoel zitten onder de veranda en doe wat gezellige verlichting aan. Kies een boek uit dat bij je wensen past en laat je meenemen in het verhaal. Voor je het weet, heb je het boek in een ruk uit.

lezen ontspannen
ontspannen lezen

3. Luister een podcast

Podcasts zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wanneer je liever naar een verhaal luistert in plaats van het leest, is dit een goed alternatief. Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten. Kies een podcast uit jouw favoriete genre en ga er rustig voor zitten. Luister bijvoorbeeld een podcast over tuinieren. Vanuit je terrasoverkapping bepaal je dan met welke tips je iets gaat doen. Dit mét uitzicht op eigen tuin: een ideale combinatie.

4. Inrichten als loungeruimte

De plek onder de veranda is eenvoudig in te richten als loungeruimte. Zo ontspan je maximaal op je nieuwe favoriete plek. Plaats loungemeubels en kleed de ruimte aan met de juiste decoratie. Het afspelen van bijpassende muziek komt de sfeer nog meer ten goede. Richt de ruimte verder compleet naar eigen stijl in. Met het winterse weer is het fijn als je weinig last hebt van de buitenlucht. Door glazen schuifwanden aan te schaffen, is onder de veranda een nog fijnere plek om in de winter te ontspannen. Lees dit blog voor meer tips over het inrichten van je terrasoverkapping als loungeruimte.

Doe inspiratie op

Bekijk hier het Pinterestbord voor meer inspiratie.