Hoe richt je jouw terrasoverkapping in zodat je er maximaal kunt ontspannen? Het is raadzaam om eerst wat zaken op een rijtje te zetten. Hoe groot is je budget, wat is de oppervlakte van je overkapping en waar zitten de stopcontacten voor de eventuele randapparatuur? Als je de vijf stappen in deze blog volgt, is het er uiteindelijk daadwerkelijk genieten geblazen!

Terrasoverkapping met loungemeubels

1. De juiste voorbereiding

Een terrasoverkapping zo inrichten om er zo goed mogelijk te kunnen ontspannen, waar moet je dan rekening mee houden? Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, zorg je er eerst voor dat je nadenkt over de oppervlakte onder de overkapping. Een grote hoekbank klinkt leuk, maar past zo’n groot meubel wel of zou een kleinere bank beter staan? Als je graag een tv of muziekinstallatie onder je overkapping wilt ter ontspanning, bekijk dan waar de benodigde aansluitingen zitten. Dit kan dan weer bepalend zijn voor de rest van je inrichting. Vervolgens is het ook goed om na te denken over hoeveel je wilt besteden voor je loungeoverkapping.

2. Lounge meubels

Op het gebied van meubels kun je alle kanten opgaan qua type, materiaal en budget. Wil je een hoekbank of volstaat een tweepersoons bank die ruimte bespaard? Denk hierbij ook goed aan de zitdiepte, want je wilt ook na een uur nog steeds ontspannen kunnen zitten. Losse relaxstoelen zijn tevens een optie en ook valt er te denken aan ligbedden of een hangmat. Het materiaaltype van de meubels is ook belangrijk, want hiermee creëer je ook een bepaalde sfeer. Word je ontspannen van een strakke, moderne stijl, kies dan voor donker aluminium. Of word jij rustiger van hout? Andere mogelijkheden zijn zitzakken met eventueel een voetensteun, hangstoelen waarin je ook kan schommelen of zelfs een hangend ligbed. 

Terrasoverkapping loungemeubels glazen schuifwand

3. De juiste temperatuur

In de ideale loungeplek kun je altijd ontspannen, of het nu buiten warm of koud is, regent of als de zon fel schijnt. Als je vaak in je ontspanningsoord wilt kunnen genieten, loont het daarom om te investeren in je overkapping. Zo zijn glazen schuifdeuren ideaal, omdat je zo gemakkelijk de temperatuur kunt beïnvloeden. Is het te warm, dan zet je ze open en kan er een verkoelend briesje binnenwaaien. Wordt het te koud, dan doe je ze weer dicht en blijft de warmte binnen. Ook houden de schuifdeuren je overkapping droog en schoon, zodat je niet wordt afgeleid van rondslingerende blaadjes. Daarnaast is zonwering ook een nuttige investering als je bijvoorbeeld je glazen overkapping op het zuiden hebt staan. Met de zonwering heb je geen last van felle zonneschijn.

4. Ontspannende apparatuur

Wat vind je ontspannend terwijl je onder je overkapping ligt of zit? Misschien kijk je graag tv of houd je van een gezellig achtergrondmuziekje. Dan is het verstandig om te investeren in een muziekinstallatie of televisie. Ook is een koelkastje wel zo handig, want zo heb je altijd iets verfrissends of lekkers bij de hand. Daarnaast kun je natuurlijk ook relaxt worden van een lekker geurende olie, die je door je overkapping verspreidt met een aroma diffuser, geurbrander of wierrookstokje. 

Ontspanning onder je overkapping

5. De juiste decoratie

Je kunt onmiddellijk meer ontspannen worden van de juiste aankleding onder je overkapping. De vloer is een belangrijke sfeerbepaler. Ga daarom na of je bijvoorbeeld liever tegen een houten terras of stenen tegels aankijkt. Daarnaast kan een vloerkleed of tapijt ook bijdragen aan de ontspanning. Een warme muurkleur doet daarnaast ook wonderen, net als muurdecoratie waar jij ontspannen van wordt. Zoals een sfeervol schilderij van de zee of een mooie foto van een zonsondergang. Ook al regent het buiten pijpenstelen, genietend op een zachte loungebank met zomerse Bob Marley muziek en met uitzicht op een ondergaande zon, staat er voor jou niks in de weg om heerlijk te ontspannen!

Decoraties onder terrasoverkapping