Vanaf vandaag kunt u bij Tuinmaximaal terecht voor terrasoverkappingen met een dak van melkglas! Hierbij geniet u van meer privacy, een luxueuze uitstraling en een dak waarbij vuil minder zichtbaar is. Zoals altijd profiteert u van hoogwaardige kwaliteit tegen de laagste prijs in de markt. Net als helder glas heeft melkglas een lange levensduur en zijn deze dakplaten minder krasgevoelig dan polycarbonaat dakplaten. Lees hieronder alle ins en outs over dit NIEUWE daktype.

Melkglas dak onder antraciete overkapping

Unieke lichtinval en sfeer

Het melkglas zorgt ervoor dat het binnenkomend zonlicht diffuus wordt verspreid onder uw terrasoverkapping. Het licht wordt op een egale en gelijkmatige manier verdeeld, wat een sfeervol effect geeft waarbij het grootste deel van het zonlicht wordt doorgelaten. Tuinmaximaal adviseert om Gumax® automatische zonwering toe te voegen voor een ultieme beleving en warmteregulatie.

Meer privacy

Melkglas is niet volledig transparant, waardoor u kunt genieten van uw privacy.

Melkglas daktype

Vuil minder zichtbaar

Aangezien vlekken, vingerafdrukken en klein vuil minder snel zichtbaar zijn op een niet-transparant dak, zult u in de praktijk de dakplaten minder vaak schoon hoeven te maken.

Dakplaten van melkglas van andere aanbieders worden soms mat gemaakt door een folie eroverheen te plakken of door glasplaten te etsen met chemicaliën. Deze dakplaten hebben daardoor een grove oppervlaktestructuur waar vuil gemakkelijk aan hecht. Gumax® dakplaten verkrijgen hun melkwitte uitstraling door de PVB-lagen tussen de glasplaten in en zijn aan de buitenzijde net zo glad als helder glas. Vuil hecht dus minder snel aan de Gumax® dakplaten dan aan dakplaten die op een andere manier hun melkwitte tint verkrijgen.

Een luxueuze uitstraling

Melkglas dakplaten zorgen voor een heel andere sfeer onder uw overkapping. Beoordeel zelf hoe mooi u dit vindt door het melkglas te vergelijken met de andere mogelijke daktypen. Dat kan door een samplepakket te bestellen waar de verschillende materialen in zitten. Een bezoek in onze showroom is natuurlijk ook een goede optie om u te oriënteren.

Melkglas dak close-up

Technische eigenschappen

Net als Gumax® heldere glazen dakplaten zijn de 98cm brede Gumax® melkglas dakplaten gemaakt van gehard en gelaagd 4-4-2 veiligheidsglas van 8,76 millimeter dik. De term 4-4-2 betekent dat er twee lagen glas van vier millimeter dik gebruikt zijn met daartussen twee lagen PVB-folie van 0,38 millimeter. Het verschil tussen helder glas en melkglas ontstaat door het gebruik van een ander type PVB-folie.

Gumax® melkglas voldoet net als het Gumax® heldere glas aan de norm voor gelaagd veiligheidsglas, NEN-EN-12600 met veiligheidsklasse 1B1. Dit is de hoogste klasse voor gelaagd veiligheidsglas.

Voordelen van melkglas dakplaten op een rij:

  • Meer privacy; inkijk van bovenaf is niet mogelijk
  • Vuil minder zichtbaar; hierdoor is minder schoonmaak van de dakplaten nodig
  • Luxueuze uitstraling; de dakplaten zorgen voor een unieke sfeerbeleving
Melkglas dak - specificaties