Carport prijzen

Carport prijzen

Wat kost een carport?

Een carport beschermt uw auto onder meer tegen neerslag, zon, bladeren en vuil. Met een aluminium carport blijft uw auto langer schoon. Daarnaast is een carport voor het kwaliteitsbehoud van uw auto een slimme keuze. Het biedt dus vele voordelen maar hoeveel kost een carport? Lees hier meer over de kosten van een aluminium carport.

Keuzes die de prijs van een carport beïnvloeden

De Gumax® carports zijn te verkrijgen in verschillen stijlen, kleuren, daktypes en afmetingen. De kleur- en stijlkeuze van de carport overkapping hebben geen invloed op de prijs. De afmetingen bepalen wel de hoogte van het kostenplaatje. Hoe groter de carport, hoe meer geld u kwijt bent.

Bij Tuinmaximaal kunt u kiezen uit vijf type dakplaten; helder glas, melkglas, helder polycarbonaat, opaal polycarbonaat en IQ Relax polycarbonaat. Alle type polycarbonaat dakplaten hebben dezelfde prijs. De glasdakplaten verschillen wel in kosten. In de tabel hieronder ziet u een overzicht van de startprijzen, inclusief BTW, van de carports met verschillende dakplaten.

DaktypeStartprijs* 
Helder/ Opaal/ IQ Relax Polycarbonaat€896,-
Helder glas€1.466,-
Melkglas€1.758,-

*Prijzen zijn excl. acties.

Aluminium carport voor de laagste prijs

Tuinmaximaal biedt de laagste prijs garantie op alle aluminium carports. Dit bekent dat wanneer een andere partij dezelfde carport aanbiedt voor een lagere prijs, u een waardebon ontvangt van €50,- om te besteden in onze webshop

Hoe kan het dat Tuinmaximaal de laagste prijs garantie heeft? Dit komt doordat Tuinmaximaal bovenop het productieproces zit en hierbij alle tussenhandelaren overslaat.

Normaal gesproken berekent iedere schakel een winstmarge boven op de prijs. Dit is bij Tuinmaximaal niet nodig en daar profiteert u van.

Ongeëvenaarde kwaliteit

Wanneer u bij Tuinmaximaal een carport koopt, koopt u een carport van ongeëvenaarde kwaliteit. Gumax® excellence carports zijn gemaakt van een sterk type aluminium die 25% sterker is dan andere types aluminium. Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van een oersterk staalsoort in de goot waardoor alle carports bestand zijn tegen een last van 80 kg per m2.

Alle carports zijn voorzien van Superior coating. Dit houdt in dat de coating zijn kleur en glas uitstekend behoudt. Bij Tuinmaximaal koopt u dus een carport van topkwaliteit voor de laagste prijs.

Gemiddelde prijs van een aluminium carport

Hoeveel kosten u kwijt bent voor de aanschaf van een carport, is lastig in te schatten. Dit is namelijk afhankelijk van de afmetingen en het daktype. Toch geven wij u graag een beter beeld. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde carport overkapping prijzen. De benoemde bedragen zijn inclusief BTW.

DaktypeGemiddelde prijs*
Helder/ Opaal/ IQ Relax Polycarbonaat€1.847,-
Helder glas€2.757,-
Melkglas€3.307,-

* Een carport van 6,06m bij 3,0m, prijzen zijn excl. lopende acties.

Vergunningsvrij een carport bouwen

In Nederland en België kunt u bijna altijd vergunningsvrij een carport aan huis plaatsen. Enkele voorwaarden zijn dat het oppervlakte onder de 30m2 blijft en dat de hoogte maximaal 3 meter mag zijn. Voor een standaard carport blijft u in de meeste gevallen onder deze waardes. Dus u bent geen aanvullende kosten kwijt voor een vergunning.

Wilt u een carport plaatsen in de voortuin? Dan heeft u in de meeste gevallen wel een vergunning nodig.

Montagekosten carport

U betaalt bij Tuinmaximaal geen kosten om uw carport te laten plaatsen, want de montage doet u zelf. U ontvangt uw Gumax® excellence carport als een gebruiksvriendelijk bouwpakket. Met behulp van de handige montagevideo en de stap-voor-stap montagehandleiding kan iedereen zijn eigen carport bouwen.

Doordat u uw carport zelf plaatst, kunt u deze geheel op maat maken. U krijgt dus een carport op maat, zonder extra kosten.

Kosten voor een verlichtte carport

Wanneer u in het donker thuis komt, is het handig dat uw carport verlicht is. Zo heeft u beter zicht en kunt u uw auto gemakkelijk parkeren. De Gumax® ledverlichting bouwt u in tijdens het monteren van uw carport. Het licht kunt u gemakkelijk aan- en uitzetten met de bijgeleverde afstandsbediening. Ook is de verlichting naar wens feller of minder fel te maken met de dimfunctie. Een set Gumax® ledverlichting heeft al voor slechts €165,-.

De voordelen van een carport
Naast het financiële voordeel, door de laagste prijs garantie, heeft een aluminium carport van Tuinmaximaal nog vele andere voordelen:

  • Een luxe uitstraling
  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Bestand tegen vocht en UV straling
  • Ongeëvenaarde kwaliteit

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Nieuwsgierig naar de exacte kosten voor uw droomcarport? Stel uw eigen carport samen in onze webshop of vraag een vrijblijvende offerte aan bij onze klantenservice.

Inspiratie opdoen?

Bekijk hier een aantal van onze projecten:

Bekijk ook eens onze andere producten