Spelletjes spelen. De uitdaging aangaan met je familie en vrienden. Winnen en soms ook verliezen. Het spelen van spellen is ontzettend populair. Inmiddels zijn er ontelbaar veel spellen op de markt gebracht. Maar welk spel ga je spelen? Hieronder vind je de leukste bordspellen voor op het terras.

Bordspellen

Top 4 leukste bordspellen

1. Ticket to Ride Europe

Word machinist en reis het hele continent over met Ticket to Ride Europe. Volbreng meer bestemmingskaarten dan jouw tegenspelers en behaal de meeste punten. Plan verstandig jouw routes en laat je onderweg niet blokkeren door je tegenspelers. Alleen zo win je het spel.

2. 30 Seconds

Een uitdagend en zenuwslopend teamspel. Weet jouw team de begrippen zo snel mogelijk te omschrijven en te raden? Hou je zenuwen onder controle, praat snel en denk goed na. Zo bereiken jullie als eerste de finish. Speelplezier gegarandeerd.

 3. Catan

Dit is hét handelsspel dat niet mag ontbreken in jouw spellenkast. Een tactisch spel waarbij interactie en een vleugje geluk belangrijk is. Handel slim met de bank en je tegenspelers voor de benodigde grondstoffen. Bouw zo snel mogelijk jouw dorpen en steden en win het spel.

 4. Stratego

Ben je een avondje gezellig met zijn tweeën thuis? Stratego is een leuk, uitdagend spel dat je juist met maar twee mensen kan spelen. Het doel is simpel; verover de vlag van je tegenstander. Jullie hebben beiden een leger tot jullie beschikking. Bedenk een strategische opstelling voor jouw manschappen en val aan. De strijd om de vlag begint. Bescherm jouw vlag en verover de vlag van jouw tegenstander. Een spannende strijd tussen twee legers. Verover jij de vlag als eerste?

Meer inspiratie? Bekijk hier ons Pinterestbord.