Deze zomer wil je weer genieten van het mooie weer. Helaas kom je erachter dat de tuin na de winter verwilderd is. En je wilt liever in je tuin genieten, dan de grote voorjaarsschoonmaak doen. Hieronder lees je in slechts 4 stappen hoe je in een mum van tijd weer van het voorjaarsweer in de tuin kunt genieten!

tuin lente terrasoverkapping

Stap 1. Trommel je vrienden & familie op

Poetsen, opruimen en boenen. Je moet er maar van houden. Verzamel daarom je vrienden en familie om samen dit klusje te klaren. Samen poetsen is veel gezelliger en vele handen maken ook nog eens licht werk. Zorg tussendoor voor voldoende pauzes en lekkere tussendoortjes. Zo maak je de voorjaarsschoonmaak een stuk leuker. Dus muziekje aan, en gezellig poetsen maar.

Stap 2. Ruim je tuin op

Na de winter ziet de tuin er vaak rommelig uit. Overal zie je dode takken, afgestorven planten en losse bladeren. De bomen en planten komen langzaam tot bloei en daarom is het belangrijk je tuin goed te onderhouden. Pak een grote kruiwagen en ruim al het rondslingerde tuinafval op. Een kleine moeite en hierdoor ziet je tuin er meteen mooier uit.   

Stap 3. Poets je tuinmeubelen

Zijn je tuinmeubels opgeborgen in de garage tijdens de winterperiode? Of stonden je tuinmeubels de hele winter buiten? Eigenlijk maakt het antwoord niet uit, ze kunnen hoe dan ook wel een poetsbeurt gebruiken. Dure schoonmaakspullen zijn overbodig. Grootmoeders tip werkt nog altijd het beste: een simpel sopje met warm water en vloeibare zeep. Spoel de tuinmeubels vervolgens af met water en ze kunnen er weer een seizoen tegenaan.

Stap 4. Maak je terrasoverkapping zomerklaar

Ook je terrasoverkapping is na het gure winterweer toe aan een poetsbeurt. Gelukkig zijn aluminium overkappingen onderhoudsvrij, hierdoor zijn ze eenvoudig schoon te maken met een natte doek. Als je ook het dak van je terrasoverkapping wilt schoonmaken, kun je het beste een uitschuifbare zeem gebruiken. Is het doek van je zonwering vies geworden? Deze kan je schoonmaken met een lauw sopje. Wij raden aan om het doek goed te laten drogen en pas op te vouwen zodra het doek volledig droog is.

Nu alles gepoetst is, kun je lekker van jouw tuin genieten. De tuin is de ideale plek om heerlijk te ontspannen. In deze blog vind je tips over hoe je “buitengewoon” kunt genieten.

Meer inspiratie? Bekijk hier ons Pinterestbord.