Breng je graag tijd door in de buitenlucht? En hou je van bezig zijn? Ga dan eens buiten sporten. Je kunt uit vele sporten kiezen, zoals golfen, frisbeeën skeeleren of yoga. Sporten in de buitenlucht is erg gezond. Je lichaam maakt namelijk veel vitamine D aan door het zonlicht. Ook is (buiten)sporten goed voor je lichaam én je mentale gezondheid. Haal dus snel de sportkleding uit de kast en ga buiten sporten.  

Golfen

Sla een balletje op de golfbaan
Golf is een zeer uitdagende en verslavende buitensport. Een goede golfer, oefent veel. Je geduld, inspanning en doorzettingsvermogen komen goed van pas bij deze sport. Zodra je de techniek onder de knie hebt, is het erg leuk en misschien zelfs verslavend. Een mooi voordeel van golfen is dat je heerlijk in de natuur bezig bent. Kom volledig tot rust tijdens het slaan van een balletje op de mooie groene golfbanen.

Ga frisbeeën in het park of op het strand
Zoek je een sociale en gezellige sport? Ga dan frisbeeën. Deze sport doe je namelijk altijd met meerdere mensen. Frisbeeën is gemakkelijk, zelfs als je het nog nooit gedaan hebt. Dit maakt de sport laagdrempelig en leuk voor iedereen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Je bent continu in beweging, zet veel stappen en sprint af en toe een stukje. Zo kom je al snel aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging. Ook verbeter je met frisbeeën je hand-oog coördinatie.

Voor deze sport heb je veel ruimte nodig. Het park of het strand zijn ideale locaties om te frisbeeën. Nodig ook eens omstanders uit om een wedstrijdje. Zo leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Trek je skeelers aan
Als het zonnetje schijnt, is het ultiem genieten op je skeelers. Rol vloeiend over prachtige wegen: langs de bosrand, tussen de weilanden of over de dijken. Je kunt overal waar je maar wilt skeeleren. Werk je dicht bij huis? Pak dan eens de skeelers als vervoersmiddel. Erg leuk én gezond. Tijdens het skeeleren gebruik je namelijk bijna alle spieren en het is daarnaast een goede vorm van cardio. Je gewrichten worden minimaal belast en daarom is skeeleren de ideale workout.

Oók buiten sporten bij minder goed weer
Is het regenachtig weer of is het nog erg fris in de buitenlucht? Ga dan sporten onder je terrasoverkapping. Je bent beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf én je geniet tegelijkertijd van het buitenleven in de tuin. Daarnaast is er onder een overkapping voldoende ruimte. Rol bijvoorbeeld de yogamat uit en ga aan de slag. Yoga is goed voor je flexibiliteit, het maakt je sterker en heeft een positief effect op je mentale gezondheid. Je kunt Yoga gemakkelijk zelf leren vanuit huis. Tip: bekijk eens een van de vele YouTube video’s. Hier leggen ze stap voor stap elke oefening uit. Doe je liever iets anders? Sporten op een loopband of crosstrainer is ook ideaal onder je overkapping.

Meer inspiratie? Bekijk ons Pinterestbord ‘buiten sporten’.