Het is lekker weer en je wilt erop uit. Logisch. Lekker genieten van het mooie weer met vrienden en familie. Leuke plekken ontdekken en simpelweg genieten. Hiervoor hoef je helemaal niet ver van huis te gaan. Ook dichtbij huis kun je namelijk veel plezier beleven. Weet je even niet wat je kunt doen tijdens jouw vrije dagen? Hier vind je inspiratie voor de leukste dagjes uit.

Dagje uit

Top 4 tips voor een dagje uit bij jou in de buurt

1. Ga naar een pretpark
Kriebels in je buik, een versnellende hardslag en op je hardst gillen; geniet van de spannendste attracties. Als je opzoek bent naar actie dan is een pretpark een echte aanrader. Ook de minder heldhaftige mensen onder ons, beleven een topdag in een attractiepark. Bijna alle pretparken hebben naast de gave achtbanen ook hele mooie visuele kijkshows. Daarnaast zijn veel pretparken ook themaparken waardoor alleen wandelen door het park al super leuk is. De parken zijn ingericht voor jong én oud, er is dus voor iedereen wat wils.

2. Bezoek een museum
Voor een leuke én leerzame dag uit, ga je naar een museum. Of je nu houd van kunst, geschiedenis of wetenschap, er zit altijd een leuk museum voor jou bij. Veel musea zijn interactief en prikkelen meerdere zintuigen. Er dus altijd genoeg te zien, te doen én te beleven.

3. Ga een dagje dieren spotten
Ben jij een echte dierenliefhebber? Dan is de dierentuin het perfecte dagje uit. Op deze dag sta je oog in oog met bekende en onbekende diersoorten. Een tip van ons: hou de voedertijden van de dieren in de gaten. Veel dierentuinen geven aan wanneer de dieren eten krijgen. Sommigen maken er zelfs echt een show van. Zo kun je de dieren van zeer dichtbij bewonderen.

4. Breng een bezoekje aan een stad
Shoppen, uiteten of borrelen. Het kan allemaal tijdens een bezoekje aan de stad. Kies een stad uit waar je normaal nooit komt en laat je verrassen. Bezoek oude gebouwen, gezellige straatjes en boetiekjes. Laat je onderdompelen in de gezelligheid die de stad te bieden heeft. Een gezellige dag gegarandeerd.


Beleef een dagje uit maar dan bij jou thuis

Ook thuis beleef je de mooiste momenten. De lente/zomerperiodes hebben de fijnste buitentemperatuur waardoor de tuin de perfecte plek is om te genieten. In onze blog lees je de leukste activiteiten voor in en om het huis. Zo bleef je een dagje uit, door simpelweg thuis te blijven.

Wil jij ook thuis genieten alsof je eindeloos vakantie hebt? Creëer dan het vakantiegevoel bij jou thuis. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je tuin een tropisch uiterlijk te geven. Met een terrasoverkapping kun je er zelfs voor zorgen dat je heel het jaar in je tuin kan genieten. Heerlijk!

Meer inspiratie? Bekijk hier ons Pinterestbord.