De prachtige herfstkleuren in de tuin, het frisse briesje en de langer wordende avonden. De herfst is begonnen. Met enkele eenvoudige toevoegingen, breng je in een handomdraai het herfstgevoel in huis. Maak bijvoorbeeld gebruik van warme herfstkleuren in je interieur. Of breng de geur van het najaar in huis met geurkaarsen en geurdiffusers. 

Herfst in huis

Maak gebruik van warme herfstkleuren
Kleurgebruik is één van de bepalende factoren voor sfeer in huis. Gebruik in de herfst warme kleuren om zo je interieur een knusse uitstraling te geven. Met accessoires in okergeel-, rood- en bruintinten kom je al een heel eind. Zet een kleurrijke bos bloemen op tafel of fleur je inrichting op met sierpompoenen en kaarsen.

Ook in de tuin zijn de warme herfstkleuren terug te vinden. Bladeren kleuren prachtig oranjerood en paddenstoelen groeien onder de bomen. Geniet met een terrasoverkapping met glazen schuifwanden maximaal van de bijzondere sfeer in je herfsttuin. Comfortabel beschut en tegelijkertijd ook buiten.

Plaids en kussens op de bank
Zachte materialen geven een warme uitstraling aan je interieur. Haal daarom verschillende plaids en kussens in huis. Kies ook hier voor de warme herfstkleuren. Ook patroontjes zijn echte sfeermakers. Zorg daarnaast voor een heerlijke zachte stof. Zo kun je op frisse dagen heerlijk warm op de bank genieten.

Sfeer door de juiste verlichting
Creëer binnen een handomdraai een knus herfstgevoel door gebruik te maken van sfeerverlichting. Warm licht geeft je huis een sfeervolle uitstraling en is dus perfect voor de herfstmaanden. Een handige toevoeging zijn dimmers, hiermee bepaal je zelf de helderheid van je lampen. Zo kun je eenvoudig elke gewenste sfeersituatie creëren.  

Herfstgeuren in je huis
De geuren die je ruikt, zijn van invloed op de sfeerbeleving. Besteed daarom zeker aandacht aan de geuren in je huis. Met geurkaarsen, geurdiffusers en geurstokjes kun je de geur in huis beïnvloeden. Er zijn ontelbare mogelijkheden. Gebruik de geur van appel, kaneel of dennen voor het ultieme herfstgevoel.

Kook de lekkerste herfstrecepten
In de herfst staan warme gerechten centraal. Maak hierbij gebruik van seizoensgroenten zoals pompoenen en paddenstoelen. Zet een heerlijke stoofpot op tafel of maak een heerlijke pompoensoep voor na een lange boswandeling. Een bijkomend voordeel: je geniet de hele dag van de heerlijke geuren in je huis.

Meer inspiratie? Bekijk ons Pinterestboard.