Mat antraciete carport

Denk je na over de aanschaf van een aluminium carport? Een carport biedt veel voordelen. Wij zetten vijf redenen op een rij waarom een carport de investering helemaal waard is.

1. Het verlengt de levensduur van je auto

De hoofdreden om een carport te kopen, is uiteraard vanwege de beschermende functie. Met een carport blijft je auto vrij van onder meer regen, hagel, sneeuw, bladeren en vogelpoep. Hierdoor hoef je je auto niet alleen minder vaak schoon te maken, ook de autolak blijft beter beschermd. Uv-straling versnelt namelijk het corrosieproces, waardoor de lak van je auto wordt aangetast. Dit geldt eveneens voor lederen autobekleding. Wanneer leer in aanraking komt met zon, droogt het materiaal sneller uit. De autobekleding zal hierdoor sneller scheuren. Met een carport blijft je auto dus niet alleen langer schoon, voor het kwaliteitsbehoud van je auto is een autoafdak eveneens een slimme keuze.

2. Krabben is verleden tijd

Ook zo’n hekel aan het krabben van je autoruiten tijdens de koude wintermaanden? Je voorkomt een laag ijs op je voorruit wanneer je je auto onder een carport plaatst. De warmere lucht van overdag blijft dan langer hangen en je autoruiten blijven warmer. Krabben is hierdoor verleden tijd. 

3. Een relatief voordelige oplossing

In vergelijking met een garage, is een aluminium carport kopen een voordelige oplossing. Niet alleen is er minder materiaal nodig voor de bouw van een carport, een aluminium autoafdak vergt ook weinig onderhoud. Bovendien gaat een carport van aluminium erg lang mee. Het materiaal roest niet en is zeer solide. Ook bij een zware storm of bij sneeuwval blijft je carport in goede staat.

Aluminium carport matt creme

4. Verbeter de aanblik van je woning

Wist je dat je met een aluminium carport tevens een fraaie entree aan je huis kunt creëren? Kies een autoafdak dat aansluit op de stijl van je woning. Daarmee wordt je carport een ware aanvulling op je huis. Dankzij het autoafdak stap je tevens direct vanuit je huis droog je auto in en uit; ideaal op regenachtige dagen.

5. Multifunctioneel in gebruik

Niet alleen voor de beschutting en bescherming van je auto is een carport ideaal. Voor onder meer caravans, campers, motoren, fietsen of een grasmaaier biedt een autoafdak eveneens een uitkomst. Het is daarentegen ook mogelijk om je voertuig even aan de kant te zetten en je carport tijdelijk te gebruiken als een terrasoverkapping. Zo zit je op een warme, maar regenachtige dag toch lekker buiten.

Ben je overtuigd van de voordelen van een aluminium carport en wil je een carport kopen? In onze webwinkel stel je zelf je ideale carport samen. Eerst de mogelijkheden van een carport bekijken kan natuurlijk ook. Kom langs in onze showroom en laat je vrijblijvend adviseren.

Meer nuttige informatie en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.