De zomervakantie loopt voor velen op zijn einde. Toch is het in deze tijd nog heerlijk weer om buiten te genieten. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van al je zomeravonturen of organiseer een leuke barbecue. Zo beleef je de gezelligste zomeravonden in de tuin.   

Genieten in de tuin

Gezellig bijkletsen

Sommigen gaan op vakantie naar een ver land. Anderen genieten liever van dagjes uit in eigen land. Er is hoe dan ook genoeg te beleven tijdens de vakantie. Deze avonturen zijn leuke herinneringen geworden. Het is erg leuk om deze mooie momenten te delen met je familie en vrienden. Geniet samen van het einde van de zomer in de tuin. Haal lekker eten en drinken en deel al jullie verhalen.

Ga barbecueën  

In de zomer is het zonde om binnen te zijn. Door buiten te koken en eten kun je extra uren in de tuin genieten. Maak hier gebruik van en ga lekker barbecueën. Nodig al je vrienden en familie uit en geniet samen van het heerlijke eten. Haal in de avond de gezelschapsspellen uit de kast en jullie hebben gegarandeerd een gezellige avond.

Organiseer een tuinfeest

Ben je bijna jarig of heb je een andere reden om een feest te geven? Vier dit in de tuin. Nodig iedereen uit, haal lekker eten in huis en zorg voor leuke muziek. Je hebt niet veel nodig om een fantastisch feest te organiseren. Op zoek naar tips voor je tuinfeest? Lees dan onze blog ‘De checklist voor jouw tuinfeest’

Langer genieten onder je terrasoverkapping
In september is het vaak iets frisser dan in juli en augustus. Toch is het weer mooi genoeg om lekker naar buiten te gaan. Met een terrasoverkapping verleng je de periode dat je heerlijk buiten kunt zitten. Je zit beschut waardoor je minder last hebt van weerinvloeden. Met glazen schuifwanden kun je zelfs een complete serre creëren.

Zorg voor een fleurig terras
Kleurrijke bloemen brengen vrolijkheid met zich mee. Ondanks dat voor veel planten de bloeitijd geweest is, kun je evengoed een mooi kleurrijke tuin creëren. Er zijn namelijk voldoende planten en bloemen die in september in bloei staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hortensia’s, geraniums of de vlinderstruik. Deze bloemen fleuren je terras mooi op zodat het een gezellige plek wordt om buiten te genieten.

Meer inspiratie? Bekijk hier ons Pinterestboard.