In de herfst beleef je ontelbaar veel leuke activiteiten. Maak een mooie herfstwandeling door het bos. Organiseer het beste Halloweenfeest of knutsel je eigen herfstversiering voor in huis. Herfstgevoel is heerlijk, actief eropuit: geniet van al het moois dat het najaar biedt.  

Herfstactiviteiten

Maak een mooie herfstwandeling
Het landschap in de herfst is prachtig. Maak een heerlijke uitgebreide boswandeling in het bos. Ga je met kinderen op pad? Een speurtocht naar eikels, kastanjes, bladeren én dennenappels maakt van iedere wandeling een avontuurlijke uitdaging. Ontdek de schoonheid van het herfstseizoen. 

Probeer nieuwe herfstrecepten uit
In het najaar is het binnenshuis heerlijk knus. De ideale tijd om nieuwe kookrecepten uit te proberen. De herfst biedt vele heerlijke seizoensproducten. Maak hier gebruik van en kook de lekkerste herfstrecepten, bijvoorbeeld een overheerlijke pompoensoep of paddenstoelenrisotto.

Lees een goed boek
De avonden worden langer en de temperatuur daalt. Dit zijn uitstekende omstandigheden om er een goed boek bij te pakken. Steek kaarsen aan en neem er een lekkere warme kop thee of chocomel bij. Een heerlijk rustmomentje om je te verdiepen in een goed boek. 

Organiseer een Halloween feestje
Nodig al je vrienden en familie uit voor een Halloweenfeest. Versier je huis met griezelige Halloweendecoratie. Nep skeletten, spinnen én spinnenwebben doen het altijd goed. Creëer daarnaast een spannende setting door middel van gedimd licht. Sla een flinke hoeveelheid ‘enge’ snacks in en stel tot slot een dresscode in. Gezelligheid gegarandeerd.

Breng je huis in herfstsfeer
Maak het in huis gezellig dit najaar. Met enkele eenvoudige toevoegingen, breng in een handomdraai de herfst in huis. Haal de warme plaids uit de kast en breng sfeer in huis met dimbare verlichting. Wil je meer handige tips om het herfstgevoel in huis te brengen? Lees dan onze blog ‘Haal de herfst in huis’.    

Maak je eigen herfstversiering: Crave a pumpkin
Wanneer je aan de herfst denkt, denk je aan pompoenen. Pompoenen uithollen is van oudsher een Amerikaanse traditie. Maar het is zo leuk, dat de traditie is overgewaaid naar Europa. Koop mooie pompoenen bij de boer en laat je creativiteit de volle loop gaan. Wil je graag op weg geholpen worden? Kijk dan eens op YouTube. Daar vind je vele filmpjes met tips over ‘pumpkin craving’. 

Versier je deur met een herfstkrans
De kerstkransen klinken je vast bekend in de oren. Maar wist je dat je ook in de herfst een mooie krans kunt maken voor aan de deur? Gebruik een wilgenkrans als basis en versier deze met mooie herfstbladeren, kleine sierpompoenen en andere typische herfstartikelen. Koop je er liever een? Neem dan een kijkje bij bloemisten en tuincentra.  

Kampvuur in de tuin
De herfst is een perfecte periode om heerlijk buiten te zitten met een kampvuur. De avonden beginnen steeds vroeger én het is nog een aangename temperatuur buiten. Maak een gezellig kampvuur met familie en vrienden. Rooster marshmallows en deel mooie verhalen. Zo maak je herinneringen die je altijd bij blijven.

Meer inspiratie? Bekijk ons Pinterestbord.